Τοπικά

Με δύο συγκεντρώσεις στον Βόλο η πανεργατική απεργία της Πέμπτης

Κοινή συνέντευξη Τύπου των προεδρείων του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας, θα δοθεί σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου και ώρα 11.00, ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της 10ης Ιουνίου, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου.

Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» καλεί σε μαζική συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10:00 το πρωϊ στην πλατεία Πανεπιστημίου, για την 24ωρη απεργία που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο «έκτρωμα» που καταργεί το 8ωρο. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα εργασιακά είναι αιτία πολέμου για τον κάθε εργαζόμενο. Ένα νομοσχέδιο πραγματικός οδοστρωτήρας που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια ορισμένα από τα πολλά που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι:
• Ξήλωμα του 8 ωρου- 10 -13 ώρες δουλειάς την ημέρα, ώς 78 την εβδομάδα χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες.
• Αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος τις οποίες μπορεί να επιβάλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μία ακόμα επιλογή έντασης της εκμετάλλευσης.
• Νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση με την κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.
• Μεγαλύτερα εμπόδια στην απεργία, που θα θεωρείται εγκληματική ενέργεια ή στην καλύτερη περίπτωση συμβολική πράξη, αφού οι απεργοί θα είναι όσοι επιτρέπει το κράτος των εργοδοτών.
• Απελευθέρωση των απολύσεων ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση».

Στη συγκέντρωση καλεί και ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας. «Οι συνταξιούχοι που μια ζωή παλέψαμε να ζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια καλύτερα δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν δούλοι στον 21ο αιώνα» τονίζει ο Σύλλογος.

Στην ίδια συγκέντρωση (στις 10:00 το πρωϊ, στην πλατεία Πανεπιστημίου) θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Δ.Σ. του οποίου καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο και νέα, “να κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα. Ένα νομοσχέδιο που σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη εργασία, επεκτείνει την ευέλικτη εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση. Ένα νομοσχέδιο, προαπαιτούμενο για να πάρει η κυβέρνηση τα 37 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το