Τοπικά

Με δύο πρωτότυπες εργασίες συμμετείχε το Γυμνάσιο Κ. Λεχωνίων στο 2ο μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή

Το Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων συμμετείχε στο 2ο μαθητικό συνέδριο που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα «Ο Άνθιμος Γαζής στο σχολείο» στις 17, 18 και 19 Απριλίου 2019, παρουσιάζοντας δύο πρωτότυπες εργασίες.
Οι μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων παρουσίασαν δύο πρωτότυπες εργασίες στο συνέδριο. Η πρώτη εργασία με θέμα «Ο Άνθιμος Γαζής εμπνευστής και εκφραστής της πολιτιστικής παράδοσης των Μηλεών» παρουσιάστηκε από τους μαθητές Στέλλα Παππά και Κωνσταντίνο Αυφαντή της Γ’ τάξης.

Η δεύτερη εργασία που έκλεισε με εξαιρετικό τρόπο το συνέδριο, είχε τρία μέρη: Στο πρώτο μέρος η μαθήτρια Βικτώρια Σαμαρά της Β’ τάξης παρουσίασε ένα διήγημα με τίτλο «Ένα απόγευμα με τον Άνθιμο Γαζή» που έγραψε η ίδια για το συνέδριο. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε η προσωπογραφία του Άνθιμου Γαζή που φιλοτεχνήθηκε από την καθηγήτρια καλλιτεχνικών του σχολείου κ. Ευανθία Αγαλοπούλου. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος η χορωδία του σχολείου παρουσίασε το τραγούδι για τον Άνθιμο Γαζή με τίτλο «Ελλάς Ανέστη», τη μουσική και τους στίχους του οποίου έγραψε η καθηγήτρια μουσικής του σχολείου κ. Ιωάννα Τσακνάκη, η οποία ήταν και η συντονίστρια εκπαιδευτικός.

Οι μαθητές που αποτελούσαν τη χορωδία ήταν οι: Αβραάμ Αναστασία, Αδαμάκης Γιώργος, Αϋφαντή Δήμητρα, Γκατζιούρας Λεωνίδας, Γιωτάκου Ασπασία, Βούλγαρη Χαρίκλεια, Κορομηλάς Παύλος, Κουτσογιώργου Μαρία Χριστίνα, Κουτσουβέλη Ευθυμία, Μπράμκα Κατερίνα, Μουράβα Μαρία, Ξιαρχογαννοπούλου Γλυκερία, Παππά Σταυρούλα – Ιωάννα, Ρεμπελάκου Μαριάννα, Τσικρικάς Κωνσταντίνος, Φασουλίδη Δήμητρα, Χανιάς Δημήτριος από την Α’ ταξη, Γκόβαρη Αποστολία, Δεδούσης Κωνσταντίνος, Ντεντγκιονάι Μαρίνα, Ραφτογιάννη Βασιλεία, Ρέππου Ζωή, Σαμαρά Βικτώρια από τη Β’ τάξη, Αμυγδαλοπούλου Κατερίνα, Αϋφαντής Κωνσταντίνος, Κοβάτσι Ορνέλα, Κουφόπουλος Απόστολος, Μουστάκη Υπατία, Μπράμκα Κατερίνα, Παππά Στέλλα και Τσάρας Γιώργος από τη Γ’ τάξη.
Το συνέδριο ήταν μια αξιόλογη προσπάθεια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές των σχολείων του Νομού Μαγνησίας να γνωρίσουν την πολύπλευρη προσωπικότητα του Άνθιμου Γαζή, να μελετήσουν την τοπική ιστορία και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με έναν διαφορετικό τρόπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το