Τοπικά

Με δύο ομάδες μαθητών συμμετείχε το 4ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας στον διαγωνισμό ρομποτικής

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου “Παναγιώτης Κατσιρέλος” συμμετείχε με δύο ομάδες στην προκριματική φάση του διαγωνισμού ρομποτικής FLL (First Lego League) Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τίτλο “City Shaper”την περασμένη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξήχθη στον θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.
Το συγκεκριμένο σχολείο ήταν ένα από τα δύο δημόσια σχολεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό ανάμεσα σε 19 συμμετοχές (τα υπόλοιπα ήταν ιδιωτικά), ενώ ήταν το μοναδικό σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το μοναδικό που συμμετείχε με δύο ομάδες: ROBOKATS και ROBOFRIENDS.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν:

ROBOKATS

Κυρίτσης Γεώργιος
Κωλέττης Παναγιώτης
Κωσταράς Χρόνης
Κωστόπουλος Νικόλαος
Ντέρτσα Ιωάννα
Ντίνας Κωνσταντίνος-Νικάνορας
Παπανδρέου Γεώργιος-Παναγιώτης
Παρασκευοπούλου Κατερίνα
Οροκλού Ευαγγελία
Σαρσέντου Αναστασία

ROBOFRIENDS
Νίνου Φωτεινή
Σιδερά Αποστολία
Σκρομπέκη Μαρία
Στατήρας Κωνσταντίνος
Στύλας Απόστολος
Τρίγκας Δημήτριος
Tσεκερίδου Χριστίνα
Τσώλης Γεώργιος
Φούντα Φρειδερίκη Μαρία
Χατζηγεωργίου Παρασκευάς

Παρόλο που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση, η συμμετοχή με δύο ομάδες ενός δημόσιου σχολείου δείχνει ότι εκεί που υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Η συμμετοχή έγινε δυνατή με την βοήθεια της Δ/νσης του σχολείου, με την αγάπη και το ζήλο του δασκάλου-προπονητού  Ζαμπέτογλου Γεώργιου και κυρίως την θέληση και τον “κόπο” των μαθητών/τριών που παρακολουθούσαν τα μαθήματα και προετοιμαζόταν τόσο στις προβλεπόμενες από το πρόγραμμα αλλά και σε ώρες διαλειμμάτων αλλά πέραν του ωραρίου, με την στήριξη των γονέων/κηδεμόνων αλλά και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

Επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή του σχολείου και πάλι με δύο ομάδες σε διαγωνισμό ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2020 στην Ελασσόνα.
Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στους μαθητές/τριες και τον δάσκαλο που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση και δηλώνει ότι είναι πάντα έτοιμο να υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση αναλάβουν οι μαθητές και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το