Αθλητισμός

Με δύο ομάδες η Μαγνησία στη Β’ Εθνική γυναικών – Ανεβαίνει ο Μαγνησιακός και παραμένει ο Βόλος 2004

Δύο ομάδες θα έχει τη νέα σεζόν ο νομός Μαγνησίας στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών. Ο Α.Σ. Βόλος 2004 παραμένει στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία, ενώ ο Μαγνησιακός ανεβαίνει σε αυτή, αφού στο σημείο της διακοπής των αθλητικών δραστηριοτήτων κατείχε την 1η θέση στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα γυναικών η ΕΠΟ αποφάσισε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με την άνοδο 10 ομάδων στην Α’ Εθνική από την οποία δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Στις ομάδες που κερδίζουν την άνοδο δεν συγκαταλέγεται ο Α.Σ. Βόλος 2004, αφού από τον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής στον οποίο συμμετείχε ανεβαίνουν μόνο οι δύο πρώτοι (Αγία Παρασκευή Αθηνών και Ολυμπιάδα Υμηττού).
Πριν διακοπούν τα πρωταθλήματα λόγω του κορωνοϊού το συγκρότημα της Έλενας Κουσκούνη κατείχε την 5η θέση με 13 βαθμούς, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ τα τέρματά τους ήταν 14 υπέρ και 13 κατά. Πάντως, η πορεία της ομάδας θεωρείται πετυχημένη, αφού ούτως ή άλλως η άνοδος τη φετινή σεζόν δεν αποτελούσε αυτοσκοπό.

Όσον αφορά τον Μαγνησιακό απόλυτα δίκαια ανεβαίνει στην Β’ Εθνική, όπως όλες οι ομάδες που προπορευόταν στους οκτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής. Στο 3ο γκρουπ είχαν διεξαχθεί οι οκτώ από τις 10 αγωνιστικές, με τις «κυανόλευκες» του Γιώργου Πλατανιά να συγκεντρώνουν 19 βαθμούς με έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Πέτυχαν 16 γκολ και δέχθηκαν μόνο τρία.
Η ΕΠΟ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει το αναλυτικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης για τα γυναικεία πρωταθλήματα, αλλά αυτό δημοσιεύτηκε στο sportime.gr όπου αναφέρονται τα εξής:
«Αναδιάρθρωση και διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας σε δύο ομίλους εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο, η επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά την τηλεδιάσκεψή της.

Η απόφαση είναι ειλημμένη και η ΕΠΟ δεν προτίθεται να στηρίξει οικονομικά το ποδόσφαιρο γυναικών ώστε να αυξηθούν οι ομάδες τις Α’ Εθνικής από 12 σε 16 και να διεξαχθεί κανονικά ένας όμιλος. Έτσι, τη νέα σεζόν η κορυφαία τη τάξει κατηγορία θα θυμίζει τοπικό πρωτάθλημα…
Πιο συγκεκριμένα, η Α’ Εθνική θα αποτελείται από 22 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 11, αφού ουδείς υποβιβάζεται, ενώ προβιβάζονται οι δέκα (αντί για τις τέσσερις) καλύτερες ομάδες της Β’ Εθνικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δέκα ομάδες είναι οι δύο πρώτοι καθενός από τους τέσσερις ομίλους και οι 3ος και 4ος του Α’ ομίλου, που ήταν έτσι κι αλλιώς όμιλος 10 ομάδων (αντί των 8 των υπολοίπων τριών).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η επάνοδος στην κανονικότητα του ενός ομίλου των 12 ομάδων μετά το τέλος του επόμενου πρωταθλήματος , θα επιτευχθεί με τον υποβιβασμό 7 ομάδων από κάθε όμιλο, ενώ η τελική φάση θα είναι -εκτός απροόπτου- ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών μεταξύ των δύο πρώτων του κάθε ομίλου, ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής της σεζόν 2020-21 που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο ομάδες (2η και 3η) που κερδίζουν μοριοδότηση των αθλητριών τους, για την είσοδο σε Σχολές.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Β’ Εθνική κατηγορία, μετά την άνοδο των δέκα ομάδων στην Α’ Ενική, τους μη υποβιβασμούς και την άνοδο των οκτώ πρώτων της Γ’ Εθνικής, θα διεξαχθεί σε τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων. Οι παραπάνω εισηγήσεις θα επικυρωθούν από το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΠΟ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την μεθεπόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου».

Αγώνες και σκόρερ του Α.Σ. Βόλος 2004


Τα φετινά αποτελέσματα και οι σκόρερ του Α.Σ. Βόλος 2004 στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής έχουν ως εξής: Βόλος 2004-Βριλήσσια 1-2 (Γκέκα), Βόλος 2004-Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου 3-2 (Ανδρέου, Κέκου, Νεννέ), Ιαλυσός-Βόλος 2004 1-1 (Κέκου), Βόλος 2004-Ολυμπιάδα Υμηττού 0-3, Λεοντικός Κηφισιάς-Βόλος 2004 0-0, Σταυρός Καλυθιών-Βόλος 2004 0-5 (Κέκου 2, Κομνιώτη, Νικάκη, Ξάνθη), Βόλος 2004-Αγία Παρασκευή Αθηνών 0-3, Βριλήσσια-Βόλος 2004 0-0, Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου-Βόλος 2004 0-0, Βόλος 2004-Τριαντών Ιαλυσού 4-2 (Ξάνθη, Νικάκη, Κέκου, Ανδρέου). Ματαιώθηκαν οι αγώνες: Ολυμπιάδα Υμηττού-Βόλος 2004, Βόλος 2004-Λεοντικός Κηφισιάς, Βόλος 2004-Σταυρός Καλυθιών, Αγία Παρασκευή Αθηνών-Βόλος 2004.

Τα παιχνίδια που έδωσε ο Μαγνησιακός
Οι αγώνες του Μαγνησιακού στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ήταν οι ακόλουθοι: Μαγνησιακός-Διγενής Καρδίτσας 3-0 (Πέτση, Πατσοπούλου, Πούλιου), Αστέρας Χαλκίδας-Μαγνησιακός 1-0, Πιερίδες Μούσες-Μαγνησιακός 1-2 (Πλατανιά, Θεοχάρη), Μαγνησιακός-Νηρηίδες Φθίας 2-0 (Λουκοπούλου, Λεονταρίτη), Απολλωνίδες-Μαγνησιακός 1-2 (Λουκοπούλου, Πούλιου), Διγενής Καρδίτσας-Μαγνησιακός 0-5 (Θεοχάρη 2, Πούλιου, Γκαραγκονούλη, Πλατανιά), Μαγνησιακός-Αστέρας Χαλκίδας 2-0 (Θεοχάρη, Λουκοπούλου), Μαγνησιακός-Πιερίδες Μούσες 0-0. Δεν διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις Νηρηίδες Φθίας-Μαγνησιακός και Μαγνησιακός-Απολλωνίδες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαγιορκίνης: «Σαρώνει» την Κίνα πνευμονία με περίεργα συμπτώματα – Υπάρχουν φόβοι για την Ελλάδα;

Για την έξαρση ενός τύπου πνευμονίας μίλησε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής…

27 Νοεμβρίου 2023

Σήμερα η Cyber Monday – Τι να προσέξετε στις αγορές σας

Η Cyber Monday είναι γνωστή αποκλειστικά για τις online αγορές. Μπορεί η ημέρα των μεγάλων…

27 Νοεμβρίου 2023

Διημερίδα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης με θέμα «Θέατρο και Δημοκρατία: εκπαιδευτικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις»

Η δημοκρατία, όπως σημειώνει ο Dewey (2016) , «είναι πρωτίστως ένας τρόπος του κοινωνικού ζην,…

27 Νοεμβρίου 2023

Εκπαιδευτική ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στο Συνεδριακό Κέντρο

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού μέσω του άτυπου δικτύου των τοπικών φορέων Υγείας που…

27 Νοεμβρίου 2023

Πότε θα γίνουν οι ορκωμοσίες των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Π.Θ.

Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα των τελετών απονομής πτυχίων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και…

27 Νοεμβρίου 2023

Το Γηροκομείο Βόλου ενισχύει με ορθοπεδικές κλίνες αξίας 5000 ευρώ η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας

Στην παράδοση δέκα  ορθοπεδικών κλινών αξίας 5.000 ευρώ στο Γηροκομείο Βόλου προχωρά η Σοροπτιμιστική Ένωση…

27 Νοεμβρίου 2023