Τοπικά

Με αρνητικό τεστ και βεβαίωση ανά χείρας οι μαθητές στα Λύκεια για να εισέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας

Με τη βεβαίωση ανά χείρας που θα αναφέρει πως έκαναν το τεστ και είναι αρνητικό, θα προσέλθουν και σήμερα, για δεύτερη φορά, οι μαθητές των Λυκείων στη Μαγνησία.
Χθες για ακόμη μια φορά γονείς και καθηγητές μετέβησαν στα φαρμακεία για να παραλάβουν δωρεάν τα τεστ. Η διαφορά είναι πως τώρα έλαβαν δύο δωρεάν τεστ, ώστε να μη χρειαστεί να μεταβούν ξανά την Παρασκευή. Άλλωστε και τη Δευτέρα θα πρέπει να προσκομίσουν ξανά τη βεβαίωση για το τεστ που θα έχουν υποβληθεί την Κυριακή. Σημειώνεται πως οι μαθητές κάνουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Οι καθηγητές παραλαμβάνουν τα τεστ από τους μαθητές στις εισόδους των αύλειων χώρων, και αφού τις ελέγξουν, τους επιτρέπουν την είσοδο στις αίθουσες διδασκαλίας.
Την περασμένη Δευτέρα σε σύνολο 6.500 μαθητών ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, καθώς και 1.000 περίπου εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα, δύο μαθητές και ένα σε καθηγητή, ποσοστό σχεδόν μηδαμινό.

Τα αυτοδιαγνωστικά -test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις για τους μαθητές/-τριες, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Οι μαθητές πρέπει να κάνουν τα τεστ μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα Λύκεια.
Όταν το τεστ είναι αρνητικό, ο γονιός εκτυπώνει τη σχολική κάρτα, διαφορετικά υπογράφει μια χειρόγραφη δήλωση ότι το παιδί του έκανε το τεστ και ήταν αρνητικό.
Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή δήλωσε πως πέρα από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα έπρεπε να είχανε ληφθεί και άλλα μέτρα στα σχολεία για τη μη διασπορά του ιού, όπως να βρίσκονται λιγότεροι μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.
Παράλληλα διευθυντές σχολείων υπογράμμισαν πως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να προμηθεύονται οι γονείς τα δωρεάν τεστ, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στα φαρμακεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Κατάληψη σε ένα Λύκειο
Στο μεταξύ χθες ένα Λύκειο ήταν κλειστό λόγω κατάληψης. Πρόκειται για το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν ενημερώθηκε για τα αιτήματα των μαθητών.
Η κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθώς και στο 2ο ΓΕΛ Βόλου έληξε χθες και έγιναν κανονικά μαθήματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το