Ελλάδα

Με αρνητικό rapid test ανήλικοι 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους στην εστίαση

Με αρνητικό rapid test θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι 12- 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα νέα μέτρα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ΦΕΚ, στο πλαίσιο των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, αφορά σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, στα οποία οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο. Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης είναι έως 180 ημέρες.

Το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα στην εστίαση
Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Στην εστίαση, κλειστοί χώροι θεωρούνται και τα καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών. Για τους ανήλικους 5 – 11 ετών, η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης γίνεται με δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, υπογεγραμμένη από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου δεν απαιτείται η φυσική παρουσία.

Θεμιστοκλέους: Με την επίδειξη αρνητικού rapid test τα παιδιά στην εστίαση
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα παιδιά 12 – 17 ετών θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Και σε άλλους εργαζόμενους επεκτείνονται τα μέτρα
Στη διενέργεια δύο τεστ ανά εβδομάδα, για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, προστέθηκε και ο τομέας των μεταφορών.

Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορoνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Ειδικώς, όπως αναφέρεται στο δημοσιευμένο ΦΕΚ για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το