Τοπικά

Mε απουσίες η σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα η ΑΓΕΤ – Ποιοι «γυρίζουν την πλάτη» στην εταιρεία

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη που έχει οργανώσει η ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην πύλη της βιομηχανίας από την Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης. Δεν θα μετέχει στη συνάντηση που προσκλήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη επικαλούμενη υποχρεώσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας,  ο πρύτανης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ με αποχώρηση απειλεί η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, αν τεθεί θέμα απορρήτου της διαδικασίας. Επίσης, έχει δηλώσει ότο δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη αν δεν επιτραπεί η είσοδος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ελάχιστοι εκπρόσωποι φορέων για να ενημερωθούν για την «εξέλιξη της αγοράς κατασκευαστικών υλικών, τη θέση και την πορεία του εργοστασίου του Βόλου τόσο στη χώρα μας όσο και στις διεθνείς αγορές, τη συνεισφορά του στην τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς και την περιβαλλοντική του αναβάθμιση.  Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που επιθυμούν να θέσουν οι συμμετέχοντες και αφορούν στη λειτουργία του εργοστασίου».

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί, σύμφωνα με το «προσκλητήριο» να μετέχουν και να ενημερωθούν για την πορεία του εργοστασίου οι: Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μαγνησίας κα Κολυνδρίνη Δωροθέα,  ο δήμαρχος Βόλου  Αχιλλέας Μπέος, ο πρύτανης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Πετράκος, η πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Αθανάσιος Παπαδημόπουλος, η Γενική Διευθύντρια ΣΒΘΚΕκα Ευφροσύνη Δαγλαρίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος και ο πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Βόλου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, κ. Βασίλης Χαλαστάρας.

Η απουσία των αμέσως εμπλεκόμενων φορέων από τη σημερινή ενημερωτική συνάντηση στην ΑΓΕΤ (για το θέμα των δευτερογενών καυσίμων που χρησιμοποιεί η βιομηχανία) και συγκεκριμένα των βουλευτών (που νομοθετούν), εκπροσώπου της Κυβέρνησης (που εκδίδει τις σχετικές άδειες) και του Περιφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα ελέγχου) οδήγησε τον Α. Μπέο  στην απόφαση να μη συμμετάσχει σε αυτή.

Ο Δήμος Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ, κ Κώστα Γανωτή και τον γεν. γραμματέα του Δήμου, κ. Στέλιο Διαμαντίδη

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το