Τοπικά

Με αποστάσεις και μέτρα προστασίας η κατάθεση στεφάνων από την ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα στα συνδικάτα- μέλη της απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για την ήμερα της Πρωτομαγιάς. Όπως ενημερώνει, η ΑΔΕΔΥ στον Βόλο θα καταθέσει στεφάνι στα ΕΛΤΑ, στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.
Στην ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.
Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου, στο Σικάγο. Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου. Σήμερα το 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους.
Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο.
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε τα συνδικάτα – μέλη μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία να πάρουν αποφάσεις (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών, κλπ), -τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας- να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.
Η κατάθεση στεφάνων στο Βόλο θα γίνει από το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας ( μέλη των προεδρείων) 1η Μάη, ώρα 10.00 π.μ. στα ΕΛΤΑ, στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής, -τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ενωμένοι θα νικήσουμε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το