Άρθρα

Με απλά λόγια

Γιώργος Πετρουλάκης
Διεθνολόγος, πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας

Σοβαρή διακυβέρνηση

Αυξάνονται ανησυχητικά πλέον για την κυβερνώσα παράταξη τα σημάδια απώλειας ελέγχου. Η εικόνα αδυναμίας διαχείρισης αρχίζει να καλύπτει πλέον όλους τους τομείς, από την οικονομία, την ενέργεια και το μέτωπο της ακρίβειας, μέχρι και το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το ίδιο παρατηρείται και σε τοπικό επίπεδο για τη ΝΔ, όπως στη #Μαγνησία: Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχος, διοικήσεις κεντρικών φορέων του δημοσίου, επικεφαλής διοικήσεων σε κρίσιμους οργανισμούς στο νομό, σε αλλεπάλληλες σφοδρότατες συγκρούσεις, με αναδιατασσόμενα στρατόπεδα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και για σειρά θεμάτων: λιμάνι, πλατφόρμα LNG, δημοπρασίες Νοσοκομείου, κοκ.
Η παρακμή εδραιώνεται. Σε πολιτικό επίπεδο, πρόκειται για επιταχυνόμενη αποσάθρωση της εικόνας ικανότητας διακυβέρνησης που αποτέλεσε κομβικής σημασίας παράγοντα για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Δεδομένης της αδυναμίας ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ στον συγκεκριμένο τομέα μετά την καταστροφική και για τον ίδιο κυβερνητική περίοδο 2015-2019, η αγωνιώδης αναζήτηση των Ελλήνων για σοβαρότητα στην διακυβέρνηση αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την σοβαρή πολιτική πρόταση και παρουσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το οποίο μπορεί να εκφράσει την ελπίδα.

Τι συμφέρει την Ελλάδα

Γεγονός: Η Ρωσία επιτίθεται, η Ουκρανία αμύνεται. Στην Ευρώπη. Εν έτει 2022.
Έχουμε εκατοντάδες, χιλιάδες νεκρούς.
Έχουμε τη μαζικότερη μετακίνηση προσφύγων στην Γηραιά Ήπειρο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Γεγονός: Η Τουρκία απειλεί, η Ελλάδα αμύνεται, δεκαετίες τώρα. Η Ελλάδα θέλει ειρήνη. Επικαλείται όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δεκαετίες τώρα, το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό των συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα έχει συμφέρον να μην νικήσει ο αναθεωρητισμός και ο παραλογισμός της επιθετικότητας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δεν συμφέρει την Ελλάδα μία διεθνής πραγματικότητα στην οποία οποιοσδήποτε ισχυρός επιτίθεται κατά το δοκούν και επιβάλει νέα σύνορα. Θα είμαστε επόμενο θύμα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οτιδήποτε αποπροσανατολίζει από τα παραπάνω είναι ατυχές και, ακόμα περισσότερο, ηλίθιο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το