Τοπικά

Με ακριβότερα καύσιμα έως 4% μετακινήσεις Βολιωτών το Πάσχα

Με ακριβότερα καύσιμα κινήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού Πάσχα οι Βολιώτες σε σχέση με πέρσι, μια αύξηση που κυμαινόταν από 0,5% και έφτανε έως το 4%, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών καυσίμων στην ηπειρωτική Μαγνησία των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού.
Το φετινό Πάσχα ήταν πιο ακριβό για τους Βολιώτες που γέμισαν το ρεζερβουάρ τους είτε για ολιγοήμερες διακοπές σε ένα άλλο μέρος είτε για να κινηθούν στη Μαγνησία κατά τη διάρκεια των γιορτών είτε για να ταξιδέψουν στα χωριά τους από όπου κατάγονται. Η αύξηση στις τιμές καυσίμων κίνησης το φετινό Πάσχα σε σχέση με το περσινό κυμαινόταν από 0,5% έως και 4% περίπου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών καυσίμων στην ηπειρωτική Μαγνησία των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, η μέση λιανική τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων φέτος το Πάσχα ήταν 1,742 ευρώ, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν 1,734 ευρώ, αυξημένη κατά 0,008 ευρώ ή 0,5%.

Η μέση λιανική τιμή στην ηπειρωτική Μαγνησία για την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων στις 8 Απριλίου 2018, Κυριακή του Πάσχα, ήταν 1,578 ευρώ, με την περσινή τιμή στις 16 Απριλίου, όταν και γιορτάστηκε το Πάσχα, να είναι στο 1,552 ευρώ, αυξημένη 0,026 ευρώ ή 1,7% περίπου.
Τη μεγαλύτερη αύξηση στη μέση λιανική τιμή στην ηπειρωτική Μαγνησία το φετινό Πάσχα σε σχέση με το περσινό καταγράφηκε στο πετρέλαιο κίνησης με την αύξηση να αγγίζει το 4% ή κατά 0,051 ευρώ περισσότερο. Φέτος το Πάσχα το πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών, ήταν στο 1,341 ευρώ το λίτρο με την περσινή τιμή την αντίστοιχη ημέρα (16 Απριλίου 2017) να είναι στο 1,290 ευρώ.
Να τονιστεί ότι στο μόνο καύσιμο κίνησης που σημειώθηκε πτώση στη μέση λιανική τιμή στην ηπειρωτική Μαγνησία το φετινό Πάσχα σε σχέση με το περσινό, ήταν στο υγραέριο κίνησης, αφού από 0,870 ευρώ πέρσι αυτό μειώθηκε στο 0,816 ευρώ φέτος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το