Τοπικά

Με 430.000 ευρώ χρηματοδοτείται το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αποφασίστηκε η ένταξη του έργου με τίτλο: Δικαστική απόφαση 542/2019 του Τριιμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας ( ΤΜ.Β΄) για το έργο «Κατασκευή Πανθεσσαλικού Σταδίου Ν. Ιωνίας Βόλου» στον άξονα «Υποδομές του τομέα του αθλητισμού».
Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 432.805,05 € και αφορά στο ποσό που χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 21/12/2021 και η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31/12/2022.
Η ανάληψη της κύριας νομικής δέσμευσης (η κύρια νομική δέσμευση αφορά στο κυρίως φυσικό αντικείμενο του έργου, η υλοποίηση του οποίου συμβάλλει στους δείκτες εκροής του έργου) δεν μπορεί να υπερβεί το 18μηνο από την ημερομηνία ένταξης. Παράταση μπορεί να δοθεί με έγκριση της Υπηρεσίας Συντονισμού του ΕΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Δι.ΔΙ.Ε.Π.) σε σαφώς αιτιολογημένες περιπτώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ανακαλείται η Απόφαση Ένταξης μετά την υπέρβαση του 18μήνου και τη μη ενεργοποίηση του κυρίου υποέργου.
Ο δικαιούχος των έργων, αναλαμβάνει να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του έργου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον σκοπό αυτό, με βάση το κανονιστικό πλαίσιο του φορέα λειτουργίας και συντήρησης του έργου και των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων του, στην περίπτωση που ο φορέας λειτουργίας και συντήρησης του έργου δεν ταυτίζεται με τον φορέα υλοποίησης αυτού.
Επίσης, οφείλει να τηρεί τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων. Στις περιπτώσεις έργων/υποέργων που εκτελούνται με ίδια μέσα, ο Φορέας υλοποίησης υποχρεούται να υποβάλλει αίτημα εξέτασης στην περίπτωση τροποποίησης της απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα, να πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υλοποίησή του, τα δεδομένα και έγγραφα που απαιτούνται για τη χρηματοοικονομική διαχείριση, την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και των δεικτών, τις επαληθεύσεις, τους ελέγχους, την αξιολόγηση και γενικότερα τη διαδρομή ελέγχου αυτού και να διασφαλίζει την ακρίβεια, την ποιότητα και πληρότητα των στοιχείων.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Super Black Friday προσφορές έως και 80% φθηνότερα στο Fashion City Outlet – Ανοιχτά αυτή την Κυριακή

Από τις 20 έως τις 27 Νοεμβρίου η γιορτή των προσφορών  που ζούμε καθημερινά στο…

23 Νοεμβρίου 2023

Δυναμικά

Με προσυγκέντρωση στα δικαστήρια και κάθοδο στην πλατεία Αγίου Νικολάου οι δικηγόροι με την υψηλή…

23 Νοεμβρίου 2023

Ορθοπαιδικές παθήσεις

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ; Σήμερα, οι περισσότερες ενδαρθρικές παθήσεις και κακώσεις του μυοσκελετικού, που παλαιότερα…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Μητσοτάκης έλαβε… κασσελάκι: Το απρόσμενο δώρο που του έδωσε κάτοικος στα Καμένα Βούρλα

Ένα διαφορετικό δώρο δέχτηκε από έναν κάτοικο στα Καμένα Βούρλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σας…

23 Νοεμβρίου 2023

Πανό

Με πανό, όπου αναγραφόταν το σύνθημα «ο φαρμακοποιός βρίσκεται δίπλα σου όλο τον χρόνο» τα…

23 Νοεμβρίου 2023

Σχέδιο

Στο σχέδιο της κυβέρνησης τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε Θεσσαλία και…

23 Νοεμβρίου 2023