Τοπικά

Με 40 τρακτέρ οι αγρότες στον κόμβο Αερινού – Αγροτοσυνδικαλιστές αναμένουν ενίσχυση του μπλόκου

Στα 40 έφτασε χθες ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων που έχουν παραταχθεί στο μπλόκο του Αερινού, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας περισσότεροι αγρότες θα πλαισιώνουν τον αγώνα τους. Να αναφερθεί ότι στον κόμβο Αερινού έχουν μεταβεί και 15 περίπου τρακτέρ από την περιοχή του Αλμυρού, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να αποφασίσει σχετικά και ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου.
Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή από το Αερινό Νίκ. Αγγελή, «οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και του Αλμυρού θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσουν το μπλόκο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ασχοληθούν με τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου» προσέθεσε ο ίδιος.

Όπως προαναφέρθηκε στο μπλόκο του Αερινού συμμετέχουν και αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού- Σούρπης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να βγούμε μαζικά στο μπλόκο της αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερινού, ενισχύοντας το μέτωπο του αγώνα. Ν’ αγωνιστούμε, πιο μαζικά και πιο δυνατά, ενάντια στις επιπτώσεις σε βάρος μας από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».
Στα αιτήματα των αγροτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
-Αναπλήρωση του εισοδήματος που χάθηκε λόγω των αδικαιολόγητα χαμηλών τιμών παραγωγού που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από αντίξοες και ανεξέλεγκτες συνθήκες, του ρωσικού εμπάργκο μετά τις κυρώσεις της ΕΕ.
-Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα και αρδευτικό νερό, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση των χαρατσιών για αρδευτικές γεωτρήσεις, δηλώσεις ΟΣΔΕ, πιστοποίηση ψεκαστικών κ.ά., νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, ηλεκτρονική σήμανση ζώων κ.ά., κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το