Τοπικά

Με 40 μερίδες φαγητού στηρίζει δημότες η Ενορία Αγίων Θεοδώρων

Κτισμένος πάνω σε μια βασιλική του 6ου αιώνα και περιτριγυρισμένος από μνημεία ο ναός που κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70, καθώς ο παλιότερος καταστράφηκε από τους σεισμούς του ’55, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πιστούς μιας ευρύτερης περιοχής, όπως τα Παλαιά, που αποτελούν ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια της πόλης μας με πλούσια ιστορία.
«Κάθε Κυριακή ο ναός γεμίζει από πιστούς και αρκετές νέες οικογένειες που έρχονται από άλλες περιοχές, γιατί εδώ έχει ηρεμία και τους αρέσει, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως κοινωνούν τουλάχιστον 40 παιδιά κάθε εβδομάδα» τόνισε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων π. Συμεών Γεωργιάδης, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια διακονεί στον Ναό.
Όντας ο ίδιος γόνος των Παλαιών είναι συνδεδεμένος με την περιοχή. «Εδώ γεννήθηκα, εδώ βαπτίστηκα, οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι συνδεδεμένες με τον ναό των Αγίων Θεοδώρων και νιώθω πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».
Η Ενορία των Αγίων Θεοδώρων είναι θεωρητικά μεγάλη, καθώς τα σύνορά της φτάνουν μέχρι και την οδό Βασσάνη και Γ. Καρτάλη.
«Έχουμε μια μεγάλη ενορία με περιοχές πίσω από τον Σταθμό, ενώ ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμωνος αποτελεί παρεκκλήσιο της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων. Το ζήτημα είναι, όμως, πως οι πιστοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον Ναό μας εύκολα και αυτό μπορεί να γίνει κυρίως μέσα από την αερογέφυρα» τόνισε π. Συμεών και συμπλήρωσε πως «στον λόφο δεν μπορούν να ανεγερθούν πολυκατοικίες, να έρθουν εύκολα νέες οικογένειες για διαμονή».
Έτσι οι ενορίτες από την πλευρά των Παλαιών είναι περισσότεροι ηλικιωμένοι που αναζητούν στον ναό καταφύγιο ψυχικής τόνωσης.
Στον Ναό λειτουργεί Σπίτι Γαλήνης που καθημερινά προσφέρει 40 μερίδες φαγητού. Ενδεχομένως θα μπορούσε να προσφέρει και περισσότερες μερίδες, αλλά οι επεκτάσεις για την κουζίνα θα πρέπει να έχουν και την έγκριση της αρχαιολογίας.
Επίσης στο ποιμαντικό έργο γίνονται κανονικά συνάξεις νέων, κύκλοι γραφής και κατηχητικά, ενώ τα τελευταία χρόνια διεξάγονταν εκεί και τα μαθήματα λειτουργικής γλώσσας.
Από την Ενορία επισημαίνεται ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να αναδειχθούν ακόμη περισσότερο τα αρχαία και τα μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή και είναι επισκέψιμα για σχολεία και άλλους και παράλληλα να μεγαλώσει η έκταση του αύλειου χώρου του Ναού.

Κυριακή της Ορθοδοξίας
Την αναστήλωση των ιερών Εικόνων, ύστερα από την μακρά και επώδυνη περίοδο της εικονομαχίας, εορτάζει η Εκκλησία μας την Α’ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας (17/3).
Ο σεβ. μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον περίβολο του Ναού και θα αναγνωσθεί το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 6 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, θα τελεστεί ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του Εσπερινού ο σεβασμιότατος θα συνεχίσει τη σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το