Τοπικά

Με 37 υπαλλήλους θα απομείνουν τα ΕΛΤΑ στη Μαγνησία – 26 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου

Με μόλις 37 υπαλλήλους θα μείνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Μαγνησία μετά την αποχώρηση 26 εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου των ΕΛΤΑ. Όπως είναι φυσικό, δημιουργείται ένα τεράστιο θέμα με την εξυπηρέτηση στη Μαγνησία, αφού σήμερα ακόμα η καθυστέρηση στην παράδοση της αλληλογραφίας είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Μαγνησίας κ. Σπύρος Γανιάρης τόνισε πως στη Μαγνησία 26 άτομα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, από το σύνολο των 63 εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, έχουν αρχίσει ήδη να στέλνονται τα μηνύματα για την αποχώρηση των υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σπύρος Γανιάρης, ο οποίος θα κατέχει τη θέση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Μαγνησίας για μία ακόμα μέρα, ενώ απομένουν 37 υπάλληλοι στο δυναμικό των ΕΛΤΑ Μαγνησίας. Το πρόγραμμα της διοίκησης των ΕΛΤΑ υλοποιείται, το οποίο προβλέπει οκτώ διανομείς στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.
«Θα πάμε έτσι μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αν βέβαια ομαλοποιηθεί. Προβλήματα θα δημιουργηθούν, ειδικά τον πρώτο καιρό και ειδικά στα περιφερειακά γραφεία, τα οποία θα πρέπει άμεσα να εκπαιδευτούν οι αντικαταστάτες και να στελεχωθούν άμεσα. Προφανώς η διοίκηση ευελπιστεί ότι θα ομαλοποιηθεί γρήγορα η κατάσταση, αν και εκτιμούμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα» ανέφερε ο ίδιος.

Οι διαμαρτυρίες των Βολιωτών για την καθυστέρηση στην αλληλογραφία είναι μεγάλες με χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες που παραδόθηκαν στο κέντρο του Βόλου λογαριασμοί της ΔΕΗ, οι οποίοι είχαν λήξει ακόμα και από τις 12 Φεβρουαρίου, αλλά και λογαριασμοί φυσικού αερίου, οι οποίοι παραλήφθηκαν χθες και την ίδια μέρα έληγαν.
«Ξέρουμε τα προβλήματα και δεχόμαστε κι εμείς την αγανάκτηση των συμπολιτών, πλην όμως δεν είναι απόφαση δική μας. Το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου καλούνται να το εξυπηρετήσουν οκτώ διανομείς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με τους υπαλλήλους να δουλεύουν με μεγάλη ένταση εργασίας» επισήμανε κ. Σπύρος Γανιάρης για να προσθέσει: «Απορούμε πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει το δυναμικό σε αυτόν τον όγκο της αλληλογραφίας, με τους οκτώ εναπομείναντες διανομείς, σύμφωνα με τον καινούργιο σχεδιασμό, που ήδη υλοποιείται».

Να σημειωθεί πως αίτηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των ΕΛΤΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου, υπέβαλαν 1.968 εργαζόμενοι. Οι αιτήσεις συμμετοχής κάλυψαν τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα του εταιρικού μετασχηματισμού της εταιρείας.
Η διοίκηση έχει λάβει ειδική μέριμνα, ώστε η αποχώρηση των εργαζομένων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να πραγματοποιηθεί ομαλά, το προσεχές διάστημα, χωρίς να επηρεασθεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και ταυτόχρονα εκφράζει τη δέσμευσή της ότι όλα τα σημεία εξυπηρέτησης των ΕΛΤΑ θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και να εξυπηρετούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κανονικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το