Τοπικά

Με 316 επιβάτες κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2021 (photos)

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2021, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου.


Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «EUROPA 2» σημαίας Μάλτας, που “έδεσε” στο λιμάνι στις 08:00 το πρωί, προερχόμενο από τον Πειραιά, με 316 επιβάτες και 325 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν τουρίστες κυρίως από Γερμανία και Αυστρία και θα παραμείνει στο λιμένα του Βόλου για 12 ώρες. Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 20:00, με προορισμό τη Νήσο Ρόδο.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές είχε λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, για την ασφαλή υποδοχή των επιβατών στην πόλη.


Στον προβλήτα υποδοχής, οι επιβάτες θερμομετρούνται, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, ενώ σε πιθανό κρούσμα COVID19, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, βάσει εγκεκριμένου σχεδίου που υπάρχει γι αυτές τις περιπτώσεις.


Ο Οργανισμός Λιμένος, υπέγραψε σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη μεταφορά επισκεπτών από τον σταθμό υποδοχής επιβατών κρουαζιεροπλοίων έως την πύλη της λιμενικής εγκατάστασης κι αντίστροφα.

Τουριστικά λεωφορεία τους περίμεναν στο λιμάνι για να τους μεταφέρουν στους μακρινούς προορισμούς όπως τα Μετέωρα και το Πήλιο.


«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε έστω και στις 28 Μαϊου. Ελπίζουμε δεν θα έχουμε ακυρώσεις και πως θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα των αφίξεων» δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου σημειώνοντας ότι είναι συγκεκριμένα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζουν τόσο οι εταιρείες όσο και ο ΟΛΒ.
Όπως ανέφερε τον τελευταίο χρόνο έγινε μεγάλος αγώνας, λόγω της πανδημίας καθώς ακυρώθηκαν όλες οι εκθέσεις και οι τουριστικές διοργανώσεις όπου θα μπορούσε να είχε παρουσιαστεί ο Βόλος ως προορισμός. Ωστόσο τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται μια μεγάλη εκδήλωση στο Μαϊάμι με εταιρείες από όλο τον κόσμο όπου θα προβληθεί ο Βόλος ως προορισμός για τα δρομολόγια των πλοίων τους.

“Ευελπιστούμε να συνεχιστούν οι αναμενόμενες αφίξεις και να μην έχουμε ακυρώσεις όπως πέρυσι.  Ευελπιστούμε σε μια καλύτερη χρονιά ” δήλωσε ο ναυτικός πράκτορας Άγγελος Πετεινάρης.  Ανέφερε ότι υπάρχει τάση μη ακύρωσης των προσεγγίσεων αυτή τη στιγμή ενώ όπως σημείωσε οι εταιρείες σιγά σιγά βγάζουν προγράμματα και για το 2022 και για το 2023 με τον Βόλο να αποτελεί για αυτές προορισμό.

Η πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Θέκλα Καμμένου επισήμανε ότι η σημερινή άφιξη του κρουαζιερόπλοιου σηματοδοτεί  μια αρχή, μια ουσιαστική επανεκκίνηση.  “Έχουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία και δουλεύουμε πολύ για να δείξουμε ότι είμαστε ασφαλής προορισμός και ότι τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα. Το ότι ξεκίνησαν οι αφίξεις μας έδωσε σήμερα μια χαρά να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας”.

Στο λιμάνι βρέθηκε για την υποδοχή και ενημέρωση των τουριστών και επιτροπή από τον Δήμο Βόλου που ενημέρωσε για την πόλη και για τα χωριά του νομού.  “Η αρχή έγινε για τη σεζόν και αποτελεί το πρώτο βήμα. Πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και όλοι μιλάνε για μία καλύτερη χρονιά” δήλωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος στο τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου Γιώργος Παπαμακάριος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το