Τοπικά

Με 300 μέλη προβάλλει την Ανάβρα

Ο Σύλλογος Απανταχού Αναβριωτών μπορεί να έχει ζωή μόλις πέντε χρόνων, αλλά παρουσιάζει πλούσιο πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και περιβαλλοντικό έργο. Αριθμεί περίπου 300 εγγεγραμμένα μέλη και πάρα πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σκοπός, μεταξύ άλλων, είναι η διάσωση του πολιτισμού του χωριού και η ανάδειξη φυσικού κάλλους, αξιοθέατων και μνημείων της Ανάβρας.

Ο Σύλλογος Απανταχού Αναβριωτών ιδρύθηκε το 2013, με σκοπό να ξαναφέρει κοντά τους απανταχού Γουργιώτες, να προσπαθήσει να διασώσει στοιχεία του πολιτισμού του χωριού, να αναδείξει το φυσικό κάλλος, τα αξιοθέατα και τα μνημεία, αλλά και να βοηθήσει στη συντήρησή τους, όσο είναι δυνατόν, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά οι δυνατότητες και οι παροχές της κεντρικής διοίκησης μικρές.
Προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να μυήσει τους νέους στον εθελοντισμό, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές δράσεις, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος κατά καιρούς, έχουν ως σκοπό, αφενός μεν να γίνουν σημείο συνάντησης και διασκέδασης των φίλων και συγχωριανών, αφετέρου δε για την εξεύρεση πόρων, «ώστε να μπορούμε να κάνουμε πράξη, κάποια έργα και δράσεις που οραματιζόμαστε, για το χωριό μας, αλλά και για τον συνάνθρωπο».
Ο Σύλλογος Απανταχού Αναβριωτών αριθμεί περί τα 300 περίπου εγγεγραμμένα μέλη και αμέτρητους φίλους ανά την Ελλάδα και όλον τον κόσμο. Σκοπός των μελών του Συλλόγου είναι να συσπειρώσουν γύρω τους, όλους αυτούς που αγαπάνε τον τόπο τους, τον Σύλλογο, αλλά και αυτά που οραματίζεται ο Σύλλογος Απανταχού Αναβριωτών.

Από την περσινή εθελοντική δράση Let’s do it Greece

Η σύνθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αναβριωτών έχει ως εξής: Πρόεδρος Κατερίνα Φουντούκη-Βλάχου, αντιπρόεδρος Κώστας Παπαδημουλάς, γραμματέας Αθανάσιος Τσικρηκώνης, ταμίας Αθανάσιος Μηλιώνης, αναπληρωτής γραμματέας Αθανάσιος Ζαγγανάς, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ευμορφία Τσανή-Καπνίτη, μέλος Ευστάθιος Μητρολιός, αναπληρωματικό μέλος Απόστολος Μητρολιός.
Η Ανάβρα είναι χωριό της Μαγνησίας, χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του όρους Όθρυς, σε υψόμετρο 780 μέτρων. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αλμυρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρόγραμμα Καλλικράτης).
Απέχει 72 χιλιόμετρα από τον Βόλο. Συνορεύει με τους Δήμους Αλμυρού από την πλευρά της Μαγνησίας, Δομοκού από την πλευρά του Νομού Φθιώτιδας και Ναρθακίου από την πλευρά του Νομού Λάρισας. Η έκταση της κοινότητας είναι 121,9 Km. Η περιοχή της Ανάβρας είναι δασωμένη, ενώ κοντά στο χωριό βρίσκονται οι πηγές του Ενιπέα. Ονομαζόταν μέχρι το 1928 Γούρα, οπότε μετονομάστηκε σε Ανάβρα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προελαύνουν οι Κορασίδες του Γ.Σ. Βόλου στο βόλεϊ

Η προέλαση των Κορασίδων (Κ18) του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της Α2…

13 Μαρτίου 2024

Δήμος Βόλου: Μεγάλη Αποκριάτικη Εκδήλωση στο κέντρο του Βόλου και κούλουμα στο Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου και τη Νέα Αγχίαλο

Μεγάλη Αποκριάτικη Εκδήλωση την Κυριακή 17 Μαρτίου στο κέντρο του Βόλου και ΚΟΥΛΟΥΜΑ από τον Δήμο…

13 Μαρτίου 2024

Εισαγγελείς σε Μπέο: Η στοχοποίηση των λειτουργών της Δικαιοσύνης δεν κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών

Σκληρή απάντηση έδωσαν οι εισαγγελείς στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά εισαγγελέως του Βόλου με…

13 Μαρτίου 2024

Χαμογέλασαν Ολυμπιακός, Νίκη και Α.Ο. Σκοπέλου στο βόλεϊ γυναικών

Οι Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη και Α.Ο. Σκοπέλου πανηγύρισαν «καθαρές» νίκες στην 16η αγωνιστική της Β’…

13 Μαρτίου 2024

Αναχώρησαν οι αποστολές του Δήμου Βόλου για τις εκθέσεις Τουρισμού της Βουλγαρίας και τις Αυστρίας

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού συνεχίζει την εντατική προβολή του προορισμού με παράλληλη…

13 Μαρτίου 2024

Αίτηση συμμετοχής του Δήμου Αλμυρού στο Μνημόνιο Συνεργασίας 85 πόλεων για την Κλιματική Ουδετερότητα

Αίτηση για τη συμμετοχή του στο Μνημόνιο Συνεργασίας 85 πόλεων για την Κλιματική Ουδετερότητα ως…

13 Μαρτίου 2024