Τοπικά

Με 26 συμβούλους η παράταξη Μπέου μετά την απόφαση να μην αντικατασταθεί ο Δ. Καντόλας

δημοτικο συμβουλιο

Με 26 δημοτικούς συμβούλους θα πορευθεί το επόμενο διάστημα η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου, έπειτα από την απόφαση να μην αντικατασταθεί ο Δημήτρης Καντόλας ο οποίος τέθηκε σε αργία λόγω αμετάκλητης παραπομπής του για κακούργημα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας. Η αργία αποτελεί διοικητικό μέτρο, γεγονός που σημαίνει ότι ο Δ. Καντόλας αν αθωωθεί από το Δικαστήριο μπορεί να επιστρέψει στη θέση του δημοτικού συμβούλου, αν όμως καταδικαστεί παύεται οριστικά.

Πάντως, από τη στιγμή που δεν παραιτείται και διατηρεί το δικαίωμα αναμονής της τελεσίδικης απόφασης, ο αριθμός των συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μειώνεται σε 48 από 49 και αντίστοιχα ο αριθμός των μελών της πλειοψηφίας μειώνεται σε 26. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία μετρά ήδη μείον 2 μέλη από τα 29 που αρχικά ορκίστηκαν, μετά τη διαγραφή του Αχ. Καλυβιώτη και την ανεξαρτητοποίηση του Ι. Λαϊνα.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ορκωμοσία του κ. Τάσου Καπουρνιώτη ως επιλαχόντος στο συνδυασμό του Αχ. Μπέου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από τη δημοτική αρχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το