Τοπικά

Στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου του Μαγνησιακού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Μαγνησιακός» προχώρησε ο Περιφέρειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο είναι προϋπολογισμού 148.800 ευρώ και περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υφιστάμενου τάπητα και τη δημιουργία σύγχρονου αγωνιστικού χώρου με συνθετικό χλοοτάπητα νέας γενιάς προδιαγραφών κατά FIFA QUALITY.

“Έχουμε ένα ευρύ πρόγραμμα ανακατασκευής των γηπέδων. Θέλουμε οι αθλητικοί χώροι να είναι ευπρεπείς και ελκυστικοί, αλλά και να μην δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής και μαθαίνει στα παιδιά την ομαδικότητα”, επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός.

Αναφερόμενος στον νόμο που απαγορεύει τις προγραμματικές συμβάσεις με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ο περιφερειάρχης επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. “Ενώ είχαμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό μας 200.000 ευρώ για την ανακατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, το έργο σταμάτησε. Αυτό οφείλεται στην προηγούμενη κυβέρνηση και στον υπουργό που άλλαξε τον νόμο. Ευελπιστούμε με τη βοήθεια της ισχυρής πολιτικής ηγεσίας που έχουμε στον τόπο μας, να μπορέσει να αλλάξει. Στις δημοκρατίες δεν χωρούν οι απαγορεύσεις”, είπε.

Οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι:
• Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού φυσικού χλοοτάπητα και απομάκρυνση της φυτικής γης.
• Δημιουργία υπόβασης
• Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
• Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
• Η πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
• Χτένισμα των ινών
• Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου
• Μεταφορά της υπάρχουσας περίφραξης και διαμόρφωση γραμμικού φρεατίου (σε συνέχεια του υφιστάμενου) περιμετρικά αυτής καθώς και μεταφορά τεσσάρων προβολέων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το