Τοπικά

Με 10.000 επισκέπτες και 60 εκθέτες η 1η έκθεση Yachting στον Βόλο

Συνολικά 10.000 επισκέπτες και 60 εκθέτες θα αφιχθούν τον Μάιο στον Βόλο για την 1η έκθεση Yachting που θα πραγματοποιηθεί στο  λιμάνι της πόλης.  Η έκθεση «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” διοργανώνεται από την εταιρία Mact Media Group και σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Καραχρήστος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» την έκθεση.

Συντελεστές είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας,  η Ένωση Ξενοδόχων και ο Δήμος Βόλου, τουριστικά γραφεία και οι επαγγελματίες του yachting.  Hέκθεση τελεί  υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η εταιρεία διοργανώνει το yachting festival στον Άλιμο και αποφασίστηκε η έκθεση να μεταφερθεί σε ένα σημαντικό περιφερειακό τουριστικό προορισμό, όπως ο Βόλος.  «Το Yachting Volos θα γίνει σε συνδυασμό με τις γαστρονομικές γεύσεις της περιοχής.  Θα βρεθούν στην περιοχή οι μεγαλύτερες εταιρείες Yachting της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα γίνουν b2b συναντήσεις και δύο σημαντικά συνέδρια για τον θαλάσσιο τουρισμό και για την γαστρονομία»
Στο συνέδριο για τον θαλάσσιο τουρισμό θα παρουσιαστεί ο καταδυτικός τουρισμός στη Μαγνησία που προωθήθηκε από την Περιφέρεια.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Βόλου και η γαστρονομία θα «αναπτυχθεί» σε χώρο του Πανεπιστημίου με παραδοσιακές γεύσεις από όλη τη Θεσσαλία.
«Μετά το YachtingFestival θα έχουμε βάλει και εμείς ένα λιθαράκι στον θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας» δήλωσε ο κ. Καραχρήστος.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι ανοίγει ο δρόμος για μία άλλη μορφή τουρισμού.

«Κάθε τι που δημιουργεί κινητικότητα για τον τουρισμό, και ειδικότερα τον θαλάσσιο, δημιουργεί και  προστιθέμενη αξία.  Είναι σημαντικό που η έκθεση έρχεται σε μια στιγμή που η Περιφέρεια, πρώτη σε όλο τον κόσμο, έφερε στην επιφάνεια το αρχαιότερο υποβρύχιο μουσείο  που είναι επισκέψιμο.  Είναι ο Παρθενώνας των υποβρύχιων μουσείων».

Τόνισε ότι η έκθεση διοργανώνεται την περίοδο που η Θεσσαλία αποκτά brand name.
«Έχει γίνει έρευνα και φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση.  Σε ποσοστό 96% οι τουρίστες που φεύγουν από τη Θεσσαλία δηλώνουν ότι θα προτείνουν την περιοχή σε άλλους» σημείωσε.
Ακόμη, αναφέρθηκε στις εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια το 2020.
«Τα στελέχη μας έχουν γίνει πιο έμπειρα και πάμε στοχευμένα για να κερδίσουμε τη μάχη του τουρισμού. Θέλουμε να είμαστε μια πράσινη Θεσσαλία με περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τον τουρισμό (bird watching) στην Κάρλα. «Δικαιωνόμαστε μετά από κόπο και αγώνα. Χαίρομαι που ανεβαίνει η Θεσσαλία. Γίνονται 281 επενδύσεις  40 εκ. ευρώ στον τουρισμό».
Πρόσθεσε παράλληλα πως αν η έκθεση Yachting είναι ελκυστική, θα φέρει κόσμο και θα επαναληφθεί.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη υπογράμμισε ότι  το Α και το Ω του θαλάσσιου τουριστικού αλφαβήτου είναι τα υποβρύχια μουσεία.
«Ξεκίνησε από τον Κ. Αγοραστό και έγινε πράξη.  Στο ενδιάμεσο μεσοδιάστημα μεταξύ του Α και του Ω έχουμε να καρπωθούμε όλα τα παράπλευρα οφέλη που συνυφαίνονται με τον θαλάσσιο τουρισμό. Σε αυτό  «κουμπώνει» και η έκθεση Yachting τον Μάιο σε συνδυασμό με το επιχειρηματικό πανόραμα».
Η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι οι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 10.000 επισκέπτες που θα βρεθούν στον Βόλο για την έκθεση θα ενισχύσουν την πόλη καθώς θα μείνει σε ξενοδοχεία και θα επισκεφθούν τα εστιατόρια της περιοχής. «Οι επισκέπτες θα μάθουν για τη ναύλωση σκαφών και την αγορά τους, ενώ θα γίνονται και τουριστικές διαδράσεις για την γαστρονομία.  Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν στη διαδικασία παρασκευής τροφίμων που συνδέονται με την πηλιορείτικη παράδοση».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε πριν 10 μήνες με τον κ. Καραχρήστο για τη μεταφορά της έκθεσης Yachting στον Βόλο.
«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας να πετύχει και να γίνει θεσμός.  Είναι μια ευκαιρία να διαδραματίσουμε έναν διττό ρόλο και να πετύχουμε διπλά αποτελέσματα στον τουρισμό και στη γαστρονομία» είπε.
Σημειώνεται ότι, με λίγες ημέρες διαφορά, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών event για ρεκόρ Γκίνες αναφορικά με την παραγωγή ψωμιού.

«Η καλή συνεργασία αποδίδει καπνούς. Η Περιφέρεια δίνει αυτό το παράδειγμα» σημείωσε ο  πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ενώ από την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών «Η Αργώ» ο  Παναγιώτης Πτωχόπουλους δήλωσε ότι οποιαδήποτε μορφή προβολής της περιοχής φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα.  «Είναι στοίχημα το Yachting Volos να καθιερωθεί και να μπει η περιοχή στο καλεντάρι των εκθέσεων» πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το