Τοπικά

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στον Βόλο από το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά (photos)

Σωματεία, φορείς και σύλλογοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την πλατεία Πανεπιστημίου. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χαιρετισμό απεύθυναν οι : Μαρία Μαμούχα πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Πηλίου και Βασίλης Τίρχας μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων. Η κεντρική ομιλία έγινε από το Γιώργο Κουτσινάρη, γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».
“1η Μάη σήμερα, μέρα τιμής και μνήμης στους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης. Τιμάμε σήμερα τα χιλιάδες θύματα των εργατών οι οποίοι έπεσαν το προηγούμενο διάστημα για να έχει σήμερα η εργατική τάξη κατακτήσεις” ανέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

Ο κ. Στεργίου τόνισε πως σήμερα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η εργατική τάξη να βγει στο προσκήνιο οργανωμένη, με συνδικάτα δικά της. “Συνδικάτα τα οποία θα είναι απαλλαγμένα από τους εργοδότες, απαλλαγμένα από τη μοιρολατρία, συνδικάτα που θα έχουν προσανατολισμό, που θα βάζουν μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις διεκδικήσεις που έχει ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη, συνδικάτα τα οποία θα έχουν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τη μεγαλύτερη μαζικότητα από τους εργαζόμενους” είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη σημείωσε ότι ενόψει των εκλογών τα κόμματα που έφεραν την εργατική τάξη σε αυτό το σημείο θα πουν πολλά. “Πρέπει να ενισχύσουμε, λοιπόν, εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες σταθερά και αταλάντευτα όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερη ζωή” πρόσθεσε ο κ. Στεργίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το