Τοπικά

Μαζική μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Μαζική μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη του Βόλου μετά από την απόφαση που πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη των ταξικών σωματείων και φορέων στο Μεταξουργείο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που δημοσίευσε χθες η κυβέρνηση.  Όπως αναφέρουν τα σωματεία πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες, θεσπίζει τη 10ωρη και 12ωρη εργασία, επεκτείνει την ευέλικτη εργασία, τη δουλειά τις Κυριακές, και φέρνει επιπλέον χτυπήματα στις συλλογικές συμβάσεις, στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση.

«Να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα – Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», ήταν το βασικό αίτημα της κινητοποίησης. Δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια συγκεντρώθηκαν από τις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση.
“Η μαζική μηχανοκίνητη πορεία πέρασε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης και των συνοικιών ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους κατοίκους με συνθήματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση μ’ αυτό το νομοσχέδιο” σημειώνουν τα σωματεία και προσθέτουν:

“Και με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Βόλου μέσα από τα ταξικά τους συνδικάτα διεκδίκησαν: 7ωρο, πενθήμερο, σταθερή δουλειά» και στέλνοντας μήνυμα αγώνα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να «ξηλωθούν» όλοι οι νόμοι που θεσμοθετούν την «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα”

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στελέχωση

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε προσωπικό στα Κέντρα Υγείας με δύο τρόπους,…

11 Φεβρουαρίου 2024

Καταδύτης 100 ετών συγκίνησε στο Παγκόσμιο: Αποθεώθηκε μετά τη βουτιά

Ο Τάγκι Ασκάρ ήταν στα νιάτα του ένας από τους σπουδαιότερους καταδύτες της Ασίας και…

11 Φεβρουαρίου 2024

Καλάθι

Μικρό καλάθι κρατούν οι αγρότες του μπλόκου του Αλμυρού ενόψει της συνάντησης εκπροσώπων τους την…

11 Φεβρουαρίου 2024

Πρόστιμο

Ποτέ δεν πρέπει να οδηγούμε φορώντας χοντρό μπουφάν, γιατί αυτό τελικά εκτός από τον κίνδυνο…

11 Φεβρουαρίου 2024

60χρονος πέθανε σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Τραγωδία σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτη όταν ένας 60χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός το απόγευμα…

11 Φεβρουαρίου 2024

Προφίλ

Πάνε κι οι Αμερικές, πάει και το γιάπικο προφίλ που επιχείρησε να πλασάρει ο νέος…

11 Φεβρουαρίου 2024