Τοπικά

Μαζική κινητοποίηση του ΚΚΕ στη Λάρισα κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ

Μαζική κινητοποίηση διοργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στη Λάρισα, στην πλατεία ΑΤΑ, ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έγιναν επίσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η κεντρική ομιλία έγινε από τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Ακολούθησε πορεία μέχρι το κέντρο της Λάρισας, στην πλατεία Λαού.

Ο Τ. Τσιαπλές σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το ΚΚΕ θα καταψηφίσει στη Βουλή την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αυτή όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά αντίθετα είναι απαρχή νέων επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και όλης της Βαλκανικής, που με τον κοινό αντιιμπεριαλιστικό – αντικαπιταλιστικό αγώνα τους πρέπει να αποτρέψουν.
Η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο μέχρι πρότινος εταίρος της, ο ακροδεξιός κ. Καμμένος, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟική βάση, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη.
Με επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας, με την εγκατάσταση εδώ στην 110 ΠΜ της Λάρισας αμερικανικών κατασκοπευτικών drones, ειδικών δυνάμεών τους στο Βόλο, ελικοπτέρων “Απάτσι” στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη. Ακόμα και σχεδιασμό για μεταφορά “ειδικών όπλων”, ανάμεσά τους και πυρηνικών στον Άραξο.
Είναι αθλιότητα, να παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών ως δήθεν “προοδευτική”, ακόμα και “αντιιμπεριαλιστική” γιατί τάχα προκαλεί ρήγματα ανάμεσα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις!».

 

Ο Τ. Τσιαπλές κάλεσε σε «αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό, ανάπτυξη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της κοινής πάλης των λαών των Βαλκανίων και ευρύτερα, για την ειρήνη και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Ο λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τις αντιδραστικές αντιλήψεις και πρακτικές τους.
Καλούμε, τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις για την επιβίωσή τους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Να ψηφίσουν μαζικά και αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, στην ευρωβουλή και τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στηρίζει το ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το