Τοπικά

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο “Αχιλλοπούλειο” ζητεί ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε διαμαρτυρία, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του «Αχιλλοπούλειου», στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Ντίνος Μηνδρινός τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα δράσης για να αναδειχθούν τα προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα που δεν έχουν λυθεί και εξακολουθούν να υφίστανται.
«Τα θέματα που μας απασχολούν είναι η ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού, η επέκταση των προσλήψεων του επικουρικού προσωπικού» ανέφερε ο κ. Μηνδρινός.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανησυχητική την αύξηση των κρουσμάτων στη Μαγνησία και την αύξηση των εισαγωγών ασθενών με covid στο Νοσοκομείο. «Πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός του νοσοκομείου σε κόκκινη περιοχή, για να μην υπάρχει διασπορά» είπε και πρόσθεσε αυτή τη στιγμή υπάρχει προσωπικό του Νοσοκομείου που νοσεί από κορωνοϊό, ενώ η μία νοσηλεύτρια, που ανήκει σε ευπαθή ομάδα νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε ακόμη ότι στην προκήρυξη 2Κ βγήκαν επιπλέον θέσεις επιλαχόντων, αλλά για το Νοσοκομείο Βόλου δεν προβλέπεται κάποια θέση. Πέντε θέσεις αφορούν το Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατήγγειλαν κομματικό “καπέλωμα” της συνέλευσης
Σήμερα, παράλληλα με την διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί και ανοιχτή γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων, ωστόσο μέλη του σωματείου διαφώνησαν με την παρουσία συνδικάτων και σωματείων, λέγοντας ότι η συνέλευση αποκτά έτσι κομματικό χαρακτήρα.
Το μέλος του Δ.Σ. Φούλη Τσιώμου ανέφερε ότι σκοπός ήταν να γίνει μια ανοιχτή συνέλευση για να αναδειχθούν τα προβλήματα των υγειονομικών. «Βλέπουμε ότι καπελώνεται για άλλη μια φορά από κομματικούς παράγοντες, οπότε θα αποχωρήσουμε. Τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν στα προβλήματα που έχουμε αλλά δεν γίνεται να είναι και “πανταχού παρόντες”» δήλωσε.

Υγειονομικοί νόσησαν πριν τη 2η δόση
Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων, η κ Τσιώμου υπογράμμισε ότι υπάρχουν συνάδελφοί της που είναι θετικοί στον ιό. «Είμαστε φοβισμένοι. Είχαμε ηρεμίσει λίγο, αλλά δεν είχαμε επαναπαυθεί. Τώρα νοσούν άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να κάνουν τη δεύτερη δόση».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου ανέφερε ότι τα εργατικά σωματεία στηρίζουν τα αιτήματα όλων των υγειονομικών, καθώς αποτελούν και αιτήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους. «Είναι η υγεία μας και μας αφορά όλους» είπε και πρόσθεσε ότι παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης γίνονται κινητοποιήσεις για τα νοσοκομεία και από την εκπαιδευτική κοινότητα. «Θα μείνουν στα χαρτιά οι απαγορευτικές αποφάσεις για τις διαδηλώσεις».

Τέλος, ο νοσοκομειακός γιατρός Νίκος Χαυτούρας επισήμανε ότι η κατάσταση παραμένει δραματική. «Το δημόσιο σύστημα υγείας και το Νοσοκομείο είναι γυμνό και ανοχύρωτο σε ένα νέο κύμα αλλά και στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που δεν έχει ακόμη τελειώσει. Η κυβέρνηση δεν απάντησε με γενναίες προσλήψεις αλλά με μεσοβέζικες λύσεις, καθαρά επικοινωνιακά, δίχως να θωρακίσει το Νοσοκομείο» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το