Τοπικά

Μαζί στις σπουδές για δεύτερη φορά – Ορκίστηκαν χθες οι καθηγήτριες Αθανασία Ριζάκη και Άννα Αντωνιάδου

Σπούδασαν μαζί στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στο πρώτο τους πτυχίο και μετά από χρόνια, όντας ήδη εργαζόμενες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αποφάσισαν να φοιτήσουν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που σχετίζεται με τη διοίκηση και την οργάνωση της εκπαίδευσης.
Οι καθηγήτριες Αγγλικής Φιλολογίας κ.κ. Αθανασία Ριζάκη και Άννα Αντωνιάδου ορκίστηκαν χθες από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εμπλουτίζοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες.
Από τα φοιτητικά τους χρόνια στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας απέκτησαν μια πολύ δυνατή φιλία, και εκτός από συναδέλφισσες, έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, συμφοιτήτριες για ακόμη μια φορά, αυτή τη φορά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Η κ. Ριζάκη που διδάσκει στο 27ο Δημοτικό Βόλου, τόνισε πως «νιώθω πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πάρω το μεταπτυχιακό. Πιστεύω ότι η αξία της γνώσης είναι πολύ μεγάλη και δεν υπάρχει όριο ηλικίας που να σε περιορίζει. Θεωρώ ότι η διά βίου μάθηση βοηθά τον κόσμο να γίνει καλύτερος και ωφέλιμος στην κοινωνία».
Μάλιστα συμπλήρωσε πως «μέσα από τις γνώσεις που έλαβε στο μεταπτυχιακό, θα βοηθηθεί και στο διδακτικό της καθήκον, ενώ η προσπάθεια που έκανε, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τα δύο της παιδιά, ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματάμε να αγωνιζόμαστε για κάτι καλύτερο».
Κατέληξε δε λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που ολοκληρώνουν τις μεταπτυχιακές σπουδές και αυτό είναι χρήσιμο για την παιδεία.
Η ίδια στη μεταπτυχιακή της εργασία ασχολήθηκε με το θέμα της συνεργασίας σχολείου και γονέων.

Από την πλευρά της η κ. Άννα Αντωνιάδου που διδάσκει στο 4ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας ανέφερε πως «μαζί με την Αθανασία με την οποία είμαστε και κουμπάρες, πήραμε την απόφαση να φοιτήσουμε στο μεταπτυχιακό. Έχουμε μια κοινή πορεία από τα χρόνια σπουδών στη Αγγλική Φιλολογία, μετά στην εκπαίδευση και τώρα ξανά στο πανεπιστήμιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές».
Αναφορικά με τη μεταπτυχιακή της εργασία ασχολήθηκε με το θέμα της κατανεμημένης ηγεσίας που σχετίζεται με τις δεξιότητες όλων όσων σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία.
«Τα οφέλη από το μεταπτυχιακό είναι πολλά. Είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία» σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το