Παραπολιτικά

Μαζί μπροστά… με τον Δήμο Βόλου εκκωφαντικά απόντα 

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Μια ουσιαστική αγκαλιά άνοιξε με την έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Βόλος η πόλη μου», που εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή, στην αίθουσα της Εξωραϊστικής.
Η δημοσιογράφος, Ελένη Παπαθανασίου, με τη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας διαθέτει τις φωτογραφίες της για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν για την ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων Μαθητών ΕΕΕΕΚ, με στόχο το σχολείο να αποκτήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών του.

Όποιος δεν έχει σχετική εμπειρία δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστο να συνειδητοποιήσει την αγωνία και την τιτάνια καθημερινή προσπάθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών, καθώς και την ανακούφιση που θα προσφέρει στη μεταφορά τους η αγορά ενός σύγχρονου, ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Και, σε μια πόλη που ο κεντρικός της τομέας είναι «τίγκα» στο λαμπάκι και τα στολίδια, ο Δήμος είναι εκκωφαντικά απών από τη στήριξη αυτής της προσπάθειας. Χλεύασε και εξύβρισε τους γονείς.
Ίσως, βλέπετε, είναι λίγοι αυτοί οι δημότες και δεν αποδίδουν εκλογικά όσο οι εντυπωσιασμένοι από την πλαστική ομορφιά και την επίπλαστη χαρωπή ατμόσφαιρα, που σκεπάζουν τα προβλήματα…

Μήνυμα, λοιπόν, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε προχθές και που απηχεί το ουσιαστικό πνεύμα των ημερών, με την ευαισθησία και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη. Αλλά και ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα η παρουσία τόσων δημοτών στα εγκαίνια.

Γιατί έδειξαν ότι η κοινωνία έχει αντανακλαστικά και διατηρεί την ευαισθησία της, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα ότι δεν έχουν αλλοτριωθεί όλα από τους ρυθμούς και τον ατομικισμό της εποχής μας. Αξίζει να περάσετε όλοι μια βόλτα από την Εξωραϊστική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το