Τοπικά

«Μαζί για τον Βόλο»: Πρόκληση να μιλάει για τανκ η δημοτική αρχή που έχει καταλύσει κάθε έννοια διαλόγου και δημοκρατίας

«Στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάμε για σχοινί» είναι το μήνυμα που στέλνει στη δημοτική αρχή Μπέου η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο”, απαντώντας σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή η επίσκεψη Σκουλέτη στον Βόλο είχε σκοπό “να πασάρει την πραμάτεια του ΣΥΡΙΖΑ”, δηλαδή την υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη για τον Δήμο, η οποία μπορεί να έχει τύχη μόνο “αν βγάλουν τα τανκ στην Δημητριάδος και την Ιάσονος”.

Η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο” απαντά ότι είναι πρόκληση να μιλάει για τανκ η δημοτική αρχή που έχει καταλύσει κάθε έννοια διαλόγου και δημοκρατίας, που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο με αυταρχισμό και αποκλεισμούς και κάνει κοινές εμφανίσεις με νοσταλγούς δικτατορικών καθεστώτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής μόνο άγχος και αμηχανία εκπέμπει για την ίδια και την προοπτική της. Έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την πόλη, έργα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών που έμειναν στα συρτάρια χρόνια και ανασύρονται προεκλογικά, θεσμική εκτροπή αναφορικά με τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών οργάνων, είναι μερικά από τα πεπραγμένα της, που επιχειρεί να αποσιωπήσει! Η ένδεια επιχειρημάτων και η προσπάθεια διαχείρισης του αδιεξόδου τους, τους οδηγεί στο να επικρίνουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Ιάσονα Αποστολάκη!

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία τους! Η υποψηφιότητα του Ιάσονα Αποστολάκη σηματοδοτεί τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, που θα αποτυπωθεί σ’ ένα νικηφόρο ψηφοδέλτιο, με βασικά χαρακτηριστικά την εμπειρία, τη γνώση και την κινητοποίηση της νέας γενιάς, για να γυρίσει η πόλη σελίδα!
Τέλος, μόνον αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αναφορά τους σε διάθεση επιβολής μέσω αυταρχικών μηχανισμών και τανκ! Η Δημοτική Αρχή που έχει καταλύσει κάθε έννοια διαλόγου και δημοκρατίας να αφήνει υπονοούμενα που ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, είναι τουλάχιστον πρόκληση! Αλλά, κάτι παραπάνω γνωρίζουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο με αυταρχισμό και αποκλεισμούς και κάνουν κοινές εμφανίσεις με νοσταλγούς δικτατορικών καθεστώτων! Γι’ αυτό τους απευθύνουμε την παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου, δε μιλάμε για σχοινί»!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το