Τοπικά

«Μαζί για τον Βόλο»: Ο Αχ. Μπέος είναι διχαστικός και επικίνδυνος για τον τόπο

«Ανυπόστατες, αδιανόητες και διχαστικές» χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου περί μεταφοράς προσφύγων στο στρατόπεδο Γεωργούλα, τα μέλη της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» και απαιτούν να καταθέσει τις πληροφορίες που έχει και να κατονομάσει τις πηγές απ’ όπου προέκυψαν. «Αν δεν το κάνει αποδεικνύεται ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης που ψεύδεται», τονίζουν χαρακτηριστικά και, επίσης, ζητούν να σταματήσει τον ευτελισμό του θεσμού που εκπροσωπεί. «Είναι διχαστικός και επικίνδυνος για τον τόπο», επισημαίνουν τα μέλη της κίνησης για τον Αχ. Μπέο.

Αναλυτικά:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο απερχόμενος Δήμαρχος διολισθαίνει σε δηλώσεις, που εκθέτουν τον ίδιο, αλλά και το κύρος του θεσμού, τον οποίον υποτίθεται ότι υπηρετεί. Όμως, είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιου είδους ανυπόστατες, αδιανόητες και διχαστικές δηλώσεις. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχει πληροφόρηση, από πηγές που δεν κατονόμασε, ότι υπάρχει σχεδιασμός για το στρατόπεδο Γεωργούλα, να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων και πρόσθεσε ότι αν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο «θα χυθεί αίμα»!

Εκτός της απαράδεκτης και απαξιωτικής για δημόσιο πρόσωπο έκφρασης περί «αίματος», είναι αδιανόητο εκλεγμένος Δήμαρχος να εκτοξεύει αστήρικτες πληροφορίες, να εκφράζει διχαστικό λόγο και να απειλεί, με στόχο τις εκλογικές εντυπώσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης! Πρωτίστως, ως πολίτες αυτής της πόλης απαιτούμε να καταθέσει τις πληροφορίες που έχει και να κατονομάσει τις πηγές απ’ όπου προέκυψαν. Αν δεν το κάνει αποδεικνύεται ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης που ψεύδεται! Δεύτερον, ζητούμε το αυτονόητο, να σταματήσει τον ευτελισμό του θεσμού που εκπροσωπεί.

Όμως, τα έργα και οι ημέρες του καταδεικνύουν τη σκοπιμότητα του χρόνου και του ύφους της συγκεκριμένης δήλωσης. Τί έκανε σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα; Απολύτως τίποτα! Εδώ και ενάμιση χρόνο, που υποτίθεται ότι εναντιώνεται στη μεταφορά, δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, κάτι που αποτελεί υποχρέωσή του και απορρέει από τον θεσμικό του ρόλο. Όταν μιλήσαμε για την ανάγκη να γίνει μια συζήτηση για την επόμενη μέρα με σκοπό να μην θιγεί η τοπική οικονομία και όχι μόνο, σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου μεταφοράς, εκείνος «συνέβαλε» με το αμίμητο «Τί θα κάνουμε τον Βόλο; Πανεπιστημιούπολη;», απαξιώνοντας τον ρόλο που ήδη έχει το ίδρυμα στην πόλη μας. Μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Άμυνας για ισοδύναμα σε περίπτωση μεταφοράς, παρουσία θεσμικών παραγόντων της πόλης, έσπευσε να τις απαξιώσει επικαλούμενος τις αστήρικτες πληροφορίες περί hot spot.

Η συνολική διαχείριση του ζητήματος αναδεικνύει την αδυναμία του να αρθρώσει έναν σοβαρό λόγο και εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν το τοπικό συμφέρον. Επενδύει σε επικοινωνιακούς τσαμπουκάδες και υιοθετεί ακροδεξιά ρητορεία, επειδή δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μια σοβαρή πρόταση. Είναι διχαστικός και επικίνδυνος για τον τόπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το