Τοπικά

Μαζί για τον Βόλο: Η δημοτική αρχή φοβάται να τοποθετηθεί μπροστά στην κοινωνία για την καύση σκουπιδιών

“Ο λαός του Βόλου έχει καταλάβει ότι οι δημοτικές παρεμβάσεις της πενταετίας θα είναι λουλουδάκια, φωτάκια και κατατμήσεις έργων” σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο σχολιάζοντας την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέματα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και την διαχείριση αποβλήτων. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση σημειώνει πως “η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για μια ακόμη φορά απέδειξε την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στους πολίτες και στους φορείς της πόλης που η ίδια κάλεσε. Αναγκασμένη να προσκαλέσει σε συνεδρίαση το Δ.Σ. λόγω του νόμιμου αιτήματος που υποβλήθηκε, μεθόδευσε με την απουσία των Δημοτικών της Συμβούλων την αναβολή του λόγω έλλειψης απαρτίας”.

Στην ανακοίνωσή της δηλώνει:

“Είναι σαφές ότι φοβάται να τοποθετηθεί ανοιχτά μπροστά στην κοινωνία για τα φλέγοντα προβλήματα της διαχείρισης αποβλήτων και καύσης σκουπιδιών (SRF), για την ανεξέλεγκτη καύση RDF από την ΑΓΕΤ. Είτε δεν έχει επιχειρήματα να πείσει τους πολίτες είτε κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από το κοινό συμφέρον και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Είναι σαφές επίσης ότι αποφεύγει να πάρει ανοιχτά θέση για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ, γιατί δεν έχει καμία ευαισθησία για την αγωνία των Βολιωτών για την δημόσια υγεία.
Ο λαός του Βόλου έχει εδώ και καιρό καταλάβει το «ενδιαφέρον» των δημοτικών αρχόντων για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητάς του. Έχει εδώ και καιρό καταλάβει ότι οι δημοτικές παρεμβάσεις της πενταετίας τους θα είναι λουλουδάκια στα πεζοδρόμια δύο αρτηριών της πόλης, φωτάκια σκούρο μπλε στις γιορτές και κατατμήσεις έργων. Έχει αντιληφθεί την ανυπαρξία δημοκρατικής και αυτοδιοικητικής κουλτούρας, την ανυπαρξία κάθε μορφής διαλόγου για τα τεκταινόμενα
Τώρα κατάλαβαν πλέον και οι πιο δύσπιστοι ότι εκτός από όλα αυτά και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αυτοί οι άνθρωποι είναι και επικίνδυνοι για το μέλλον μας με τους σχεδιασμούς και τις τακτικές τους.

Σε όσες μεθοδεύσεις και σε όσους τακτικισμούς και να καταφύγουν δεν θα μας κουράσουν για να εγκαταλείψουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, σε συνεργασία με όλους, παρατάξεις, φορείς, κινήματα, πολίτες.
Θα είμαστε πάντα εδώ και πάντα μπροστά! Ακόμη και αν καλέσουν συνεδρίαση στις 6 το πρωί!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το