Τοπικά

Μαζί για τον Βόλο: “Η δημοτική αρχή δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί τις επιπτώσεις από την παραχώρηση του Βιολογικού”

«H δημοτική αρχή ευτέλισε με τον χειρότερο τρόπο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» και προσθέτει πως η δημοτική αρχή αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση της αντιπολίτευσης για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δημοτικού χαρακτήρα του Βιολογικού. Στην ανακοίνωσή της, η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» προσθέτει επίσης πως η δημοτική αρχή δεν σεβάστηκε την αγωνία του κόσμου και δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί τις επιπτώσεις από την παραχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιώτη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανεπαρκής, για άλλη μια φορά, η Δημοτική Αρχή στα καθήκοντά της, ευτέλισε με τον χειρότερο τρόπο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Βάφτισε το ψέμα …επιχείρημα και απέφυγε να υπερασπιστεί αυτά για τα οποία μεταξύ άλλων είχε και η ίδια, προεκλογικά, δεσμευτεί. Αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση των μελών της αντιπολίτευσης, καθώς και δική μας, για την υπεράσπιση δηλαδή του Δημόσιου και Δημοτικού χαρακτήρα και λειτουργίας του Βιολογικού, όπως και την ανάκληση ανάλογης απόφασης για απ’ ευθείας ανάθεση μελέτης για την διερεύνηση παραχώρησης του Βιολογικού σε ιδιώτη που ελήφθη από τη ΔΕΥΑΜΒ .
Σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου» στο οποίο θεσμικά αναγκάστηκαν οι Δημοτικοί μας σύμβουλοι να πάρουν μέρος, δεν απαντήθηκε καμιά ερώτηση κατ’ επιλογή της Δημοτικής Αρχής, ούτε ακόμα και για το εάν σήμερα ο Βιολογικός λειτουργεί όπως πρέπει για να περιφρουρήσει το περιβάλλον, να προστατεύσει τον Παγασητικό αλλά και τη Δημόσια υγεία. Δεν σεβάστηκαν ούτε την αγωνία του κόσμου, ούτε την ανάγκη για έγκυρη και πειστική ενημέρωση που είναι καθήκον της να δώσει.
Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά την πάγια και αξιακή μας θέση για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δημοτικού χαρακτήρα και λειτουργίας του Βιολογικού, την αναγκαιότητα ενίσχυσής του με ανθρώπινο δυναμικό, που είναι άμεσα εφικτό και με πολλούς τρόπους, την άμεση τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών του Δήμου προς την ΔΕΥΑΜΒ και την χωρίς καθυστέρηση επένδυση των οφειλών αυτών στη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων καθώς και την επιστροφή του απαραίτητου στελεχικού δυναμικού που με ευθύνη της απομακρύνθηκε για «άγνωστους» λόγους.
Η Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί μας Σύμβουλοι, παραμένοντας πιστοί στη ιδρυτική μας διακήρυξη, θα είμαστε παρόντες. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή με όλους όσους αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος αλλά και όσους ανησυχούν για τις οικολογικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές και νομικές επιπτώσεις που θα έχει η τυχόν παραχώρηση σε ιδιώτη της μεγαλύτερης Βιομηχανίας προστασίας της ποιότητας ζωής σ’ αυτόν τον τόπο. Κάτι που σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν αντιλαμβάνεται, δεν θέλει ή και δεν μπορεί να αντιληφθεί. Αντ’ αυτού το ψέμα και οι κρυφές ατζέντες έχουν γίνει πια οι συνήθειές της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το