Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο”: Η δημοτική αρχή αδυνατεί ή και δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε

«Η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την απέχθειά της προς κάθε δημοκρατικό διάλογο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο μετά την απουσία της δημοτικής αρχής από τη σημερινή ειδική συνεδρίαση για τα προβλήματα του Βιολογικού. Επίσης προσθέτει πως η δημοτική αρχή αδυνατεί ή και δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Την καλεί ωστόσο να δεσμευθεί πως η ΔΕΥΑΜΒ θα παραμείνει κάτω από τον Δημόσιο- Δημοτικό έλεγχο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Μαζί για τον Βόλο»:

 

 

Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να επιλέξει την αποχή από τη συζήτηση για τον Βιολογικό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η αντίδρασή της απέναντι σε μία νόμιμη πρόσκληση για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά και τη συνυπογραφή από 17 Δημοτικούς Συμβούλους όλων των μειοψηφιών, είναι η απολύτως αναμενόμενη. Απλώς επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την απέχθειά της προς κάθε δημοκρατικό διάλογο. Ταυτόχρονα απέδειξε πως αδυνατεί ή και δεν θέλει ν’ αντικρίσει κατάματα την κοινωνία του Βόλου αλλά και ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα που εκείνη δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί, απ’ ότι επιβεβαιώνεται και από τα νέα ευρήματα των αναλύσεων από τον Βιολογικό.
Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή, έστω κι αν απεχθάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες, να δεσμευθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα παραμείνει κάτω από Δημόσιο – Δημοτικό έλεγχο και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ιδιωτικοποίησης του συνόλου ή μέρους αυτής και υπό οποιαδήποτε μορφή. Ας δεσμευτεί και ας τοποθετηθεί με πράξεις, κι όχι με παχιά και άσφαιρα λόγια, για την εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού, με σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Επιχείρησης αλλά και την διασφάλιση πως ο Παγασητικός θα παραμείνει καθαρός και ασφαλής για τον λαό του Βόλου και τους επισκέπτες της πόλης.
Στη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στην όποιας μορφής ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών όχι μόνο γιατί τις υποβαθμίζουν και αυξάνουν το κόστος σε βάρος των πολιτών αλλά και γιατί θεωρούμε ότι στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών της εκάστοτε ιδιωτικής εταιρίας, εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ιδιώτη και όχι το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο ζει και αναπνέει.
Κι ενώ τη θέση μας αυτή τη γνωρίζει καλά ο λαός του Βόλου, αδυνατεί, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, να κατανοήσει η ΛΑΣ . Επειδή όμως ούτε η ώρα ούτε ο τόπος είναι για να ανοιχτεί ένας τέτοιου είδους «διάλογος», που εκτός των άλλων αποπροσανατολίζει από το μείζον θέμα και την πραγματικότητα, υπενθυμίζουμε πως η προσφορά στην πόλη είναι το καθήκον, πως ο αντίπαλος βρίσκεται αλλού, αλλά και το «διαίρει και βασίλευε» βοηθάει μόνο την παραπαίουσα Δημοτική Αρχή και τις ανομολόγητες επιλογές της.
ΥΓ. Μετά την ανακοίνωση για επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 11 το πρωί ( ώρα εργάσιμη για τους περισσοτέρους ) την ερχόμενη Παρασκευή ( αμφίβολο αν θα γίνει βέβαια λόγω πιθανών ομαδικών λιποθυμιών ), είναι πλέον πιθανότερο η τρίτη εξ’ αναβολής συνεδρίαση να γίνει σε ωράριο κατάλληλο για επιστροφή από νυχτερινά μαγαζιά ώστε να μην έρθουν κάποιοι αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ακτιβίστρια οικολόγος κόλλησε κόκκινο πόστερ στον πίνακα «Οι παπαρούνες» του Μονέ – Βίντεο

Ακτιβίστρια οικολόγος συνελήφθη σήμερα έπειτα από επίθεση κατά του διάσημου πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι…

1 Ιουνίου 2024

Θρήνος στην Κρήτη: Πώς έγινε η τραγωδία με τον μικρό Νικόλα – Ήθελε να πάει για κολύμπι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρβης από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι του…

1 Ιουνίου 2024

Σε απόγνωση οι καταναλωτές: Ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά οι τιμές… αυξάνονται

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές καθώς ενώ ο πληθωρισμός των τροφίμων επιβράδυνε 2,3% τον Μάιο…

1 Ιουνίου 2024

Ανθρωποκυνηγητό για «γυναίκα – αράχνη» – Το δηλητηριασμένο γλυκό πίσω από τα παθιασμένα φιλιά

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Βραζιλίας για τον εντοπισμό γυναίκας στο Ρίο ντε Τζανέιρο…

1 Ιουνίου 2024

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στην Αλαμπάμα – Είχε καταδικαστεί για δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού

Ένας Αμερικανός, καταδικασμένος για τον φόνο το 2004 ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, εκτελέστηκε χθες Πέμπτη το…

1 Ιουνίου 2024

Πάτρα: «Πίστευα ότι θα μπει η μαμά μου» – Σε σοκ η κόρη της 57χρονης που κατέληξε έπειτα από λιποαναρρόφηση

Μυστήριο παραμένει ο θάνατος της 57χρονης κομμώτριας από την Πάτρα, έπειτα από επέμβαση λιποαναρρόφησης. Πλέον…

1 Ιουνίου 2024