Τοπικά

«Μαζί για τον Βόλο»: Αναγκαία η άρτια οργάνωση του τομέα υποστήριξης της υγείας σε επίπεδο Δήμου

“Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τη διαφύλαξη της υγείας των δημοτών της”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” με υποψήφιο δήμαρχο τον  Ιάσονα Αποστολάκη, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρχει άρτια και αποτελεσματική οργάνωση του τομέα υποστήριξης της υγείας, πρωτίστως σε επίπεδο Δήμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για την Υγεία, ας θυμηθούμε τον ισχύοντα ορισμό της Υγείας που υιοθετήθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη (Νέα Υόρκη, 19-22 Ιουνίου 1946), τέθηκε σε ισχύ στις 7 Απριλίου 1948 και παραμένει αναλλοίωτος: Υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας.
Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τη διαφύλαξη της υγείας των δημοτών της. Πρόληψη είναι το πράσινο μέσα στον ιστό της πόλης, ο καθαρός αέρας, το φτηνό και καλής ποιότητας πόσιμο νερό, ο βιολογικός καθαρισμός σε σωστή λειτουργία και σχολικά κτίρια εναρμονισμένα στην εποχή μας.
Μια δημοτική αρχή που συνεχώς αναζητά έργα ανάπτυξης πρέπει να εμπλουτίζει τις κοινωνικές δομές της με δημιουργία δημοτικού ιατρείου και φαρμακείου, συνεργασίες με τους θεσμούς της πόλης (νοσοκομείο, πανεπιστήμιο) και με εθελοντικές οργανώσεις. Έτσι ώστε ο κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, να έχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε υγειονομικές δομές και ίδιες δυνατότητες θεραπευτικής αντιμετώπισης.
Η άμεση και δραστική αντιμετώπιση κάθε νόσου και αναπηρίας απαιτούν την άρτια και αποτελεσματική οργάνωση του τομέα υποστήριξης της υγείας, πρωτίστως σε επίπεδο Δήμου!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το