Τοπικά

Μαζί για το Βόλο “Όνειδος για το Βόλο ο οχετός ύβρεως και οι λεκτικοί τραμπουκισμοί”

Η δημοτική παράταξη “Μαζί για το Βόλο” με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Για μια ακόμα φορά βρεθήκαμε στο ίδιο θλιβερό έργο θεατές. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετατράπηκε σε τσίρκο, από εκείνους που θα έπρεπε να διασφαλίζουν και να προασπίζουν το κύρος του. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, με τη συμβολή συμβούλων της πλειοψηφίας, καταφέρθηκαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Χαρακτηρισμούς που μόνο σε χαμαιτυπεία αρμόζουν και αναδεικνύουν άλλη μια φορά το ποιόν του κ. Μπέου.

Ο οχετός ύβρεων και οι λεκτικοί τραμπουκισμοί με ύφος που προσομοιάζει κουτσαβάκι, αποτελούν όνειδος για την πόλη του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και την ιστορία του θεσμού, τον οποίο υπηρέτησαν σημαντικές προσωπικότητες, χάριν στο έργο των οποίων καμώνεται ο Αχ. Μπέος πως κάτι κάνει σε αυτήν την πόλη. Όταν όμως έρχεται σε δύσκολη θέση, όταν καταρρέει το περισπούδαστο αφήγημα περί σκοτεινού παρελθόντος και φωτεινού παρόντος, επιστρατεύεται η χυδαιότητα, το ψέμα και η δολοφονία χαρακτήρων.

Κανένα σοβαρό επιχείρημα από τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα. Μέγιστο επιχείρημα το μπινελίκι, όπως αποδεικνύει η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου.

Γνωρίζουμε πως ο ρόλος μας είναι να κάνουμε αντιπολίτευση, ασκώντας εποικοδομητική κριτική, αλλά και καταθέτοντας προτάσεις, όπως και πράττουμε. Όμως, η όποια τέτοια προσπάθεια προσκρούει στις τοξικές συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική πρακτική της Δημ. Αρχής. Δεν επιχειρούν να συζητήσουν, γιατί απλά δεν ξέρουν να συζητούν. Μόνο κραυγάζουν και αναμασούν συνθήματα και προκατασκευασμένες εκφράσεις, περί σάπιου πολιτικού συστήματος, μόνο που είναι οι ίδιοι πιο σάπιοι από το σάπιο.

Ο Αχ. Μπέος κρύβει κάτω από το χαλί πολλά από τα προβλήματα, όπως έκανε και χθες κατηγορώντας τους εμπόρους για ανικανότητα, πετώντας από πάνω του την καυτή πατάτα του Δικαστικού Μεγάρου με την επιλογή ενός χώρου που έχει προς το παρόν άλυτα προβλήματα.

Στον κατήφορο αυτό δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε. Σε κάθε πεδίο, με κάθε ευκαιρία, εντός και εκτός Δημ. Συμβουλίου, θα συνεχίσουμε να είμαστε μια άλλη άποψη που θα κάνουν τη διαφορά από πλευράς πολιτικής, ηθικής και αισθητικής άποψης.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το