Τοπικά

Μαζί από το Νηπιαγωγείο ώς το Πανεπιστήμιο

Στα σχολικά τους χρόνια ήταν μαζί. Στο ίδιο Νηπιαγωγείο, στην ίδια Τάξη του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Και τώρα στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Τα δίδυμα αδέλφια από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, η Χριστίνα και ο Λευτέρης Καραλευθέρης εισάγονται στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας η πρώτη και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ο δεύτερος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η χαρά που πρόσφεραν στους γονείς τους ήταν μεγάλη και τα δύο αδέλφια ετοιμάζονται να κάνουν το πέρασμά τους στη φοιτητική ζωή.
«Είμαστε μαζί από το Νηπιαγωγείο και τώρα συνεχίζουμε στην ίδια πόλη, στο ίδιο Πανεπιστήμιο» μας είπε η Χριστίνα και πρόσθεσε χαριτολογώντας «μόνο στις πανελλαδικές εξετάσεις ήμασταν μακριά, εγώ καθόμουν στο πρώτο θρανίο και ο αδελφός μου στο τελευταίο θρανίο.
Η ίδια έγραψε 17.500 μόρια και πέτυχε στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας.
«Τη σχολή αυτή την είχα επιλέξει δεύτερη με πρώτη τη Νομική που την έχασα για λίγα μόρια. Αλλά και η αγγλική φιλολογία μου αρέσει πολύ, ενώ υπάρχουν καλές προοπτικές για την εργασία, όπως η διδασκαλία σε φροντιστήριο, στο σχολείο, η ενασχόληση στον τουρισμό, ακόμη και σε κάποιον διεθνή οργανισμό».
Η Χριστίνα μας περιγράφει την κοινή προσπάθεια που έκανε με τον αδελφό της αφού διάβαζαν τα ίδια μαθήματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις. «Κρατούσε ο ένας το βιβλίο της Ιστορίας και του έλεγε το μάθημα ο άλλος» μας είπε και πρόσθεσε πως «μεταξύ μας η βοήθεια ήταν μεγάλη και σημαντική, ενώ αυτό μπορεί να συνεχιστεί και στο Πανεπιστήμιο».

Όνειρο η εργασία σε διεθνή οργανισμό
Συγκεντρώνοντας 17.001 μόρια ο Λευτέρης Καραλευθέρης εισάγεται στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Στη Β’ Τάξη Λυκείου αποφάσισα να στραφώ στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών επιστημών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια επαφή με τα αρχαία και τα άλλα θεωρητικά μαθήματα, ενώ μου άρεσαν περισσότερο η Φυσική, τα Μαθηματικά. Έκανα, όμως αυτή τη στροφή, είπα ότι θα καθίσω να διαβάσω και το έκανα».
Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αφού ο ίδιος κατάφερε και έγραψε πολύ καλούς βαθμούς, όπως 16,5 στα Αρχαία, 18,5 στα Λατινικά, 17,5 στην Ιστορία, 15,8 στην Έκθεση.
«Στην προσπάθειά μου είχα μεγάλη βοήθεια από την αδελφή μου η οποία είχε μεγαλύτερη σύνδεση και επαφή με τα θεωρητικά μαθήματα και με στήριξε» τόνισε ο υποψήφιος και πρόσθεσε πως «και τα δύο αδέλφια κάναμε ένα κοινό αγώνα και είναι πολύ καλό που θα είμαστε μαζί και στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στην ίδια πόλη, αφού θα βοηθάμε ο ένας τον άλλο».
Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ήταν η πρώτη του επιλογή. «Όνειρό μου είναι να εργαστώ σε κάποιον διεθνή οργανισμό ή κάποιον τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τα πολιτικά και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στην κοινωνία» τόνισε ο Λευτέρης υπογραμμίζοντας πως το βλέμμα του είναι στραμμένο στο εξωτερικό, αφού οι θέσεις εργασίας σε αυτό τον χώρο είναι περισσότερες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν βρει εργασία στην Ελλάδα, θα την αφήσει.
«Από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ανοίγονται πολλά παράθυρα ευκαιριών. Ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί στους τομείς της διοικητικής επιστήμης, όπως στη διοίκηση επιχειρήσεων, στο διπλωματικό σώμα, ως πολιτικός σύμβουλος, ως δημοσιογράφος σε κάποιο γραφείο τύπου και αλλού. Οπωσδήποτε όμως θα χρειαστεί καλό ψάξιμο, αλλά και εξειδίκευση που σημαίνει ένα καλό μεταπτυχιακό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το