Ελλάδα

Μάζεψαν 5,5 τόνους σκουπιδιών από τη Φιλοσοφική

φιλοσοφική

Μετά το δημοσίευμα του «Εθνους» την περασμένη Παρασκευή και τις εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια να έχουν «πλημμυρίσει» τους εξωτερικούς χώρους και τα αμφιθέατρα, κινητοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Το πρόβλημα στις εγκαταστάσεις άρχισε να εμφανίζεται πριν από έξι μήνες, όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του πανεπιστημίου.

Με τη βοήθεια των συνεργείων του δήμου Αθηναίων απομακρύνθηκαν 5,5 τόνοι σκουπιδιών από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της σχολής, λύνοντας προσωρινά το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την επιλογή, με ανοικτό διαγωνισμό, της υπηρεσίας που θα αναλάβει την καθαριότητα του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται, ότι σε συνεδρίασή του την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΚΠΑ είχε προσφέρει τη στήριξή του στις πρυτανικές Αρχές σε δράσεις που έχουν ως στόχο την άμεση λύση, με προσφυγή στις απολύτως απαραίτητες απευθείας αναθέσεις, του οξύτατου προβλήματος καθαρισμού των πανεπιστημιακών χώρων, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ανάληψης του έργου από αναδόχους.

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που όπως γνωστοποίησε ο πρύτανης του ιδρύματος, Θόδωρος Φορτσάκης, θα μεταβεί στη Φιλοσοφική κλιμάκιο της Ιατρικής Σχολής προκειμένου να γίνει έλεγχος όσον αφορά τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το