Πολιτισμός

Μαύρη κωμωδία η νέα ταινία των Δημήτρη και Λίνο Καφίδα

Μετά την επιτυχία του ντοκιμαντέρ «Ο Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτου», σειρά έχει μια ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας που εξελίσσεται στο Πήλιο, για τον Δημήτρη και Λίνο Καφίδα, οι οποίοι σχεδόν ολοκλήρωσαν το σενάριο, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές. Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση χρημάτων, ώστε την άνοιξη να γυριστεί στο Πήλιο η ταινία με τίτλο «Ξενοδοχείο Κένταυρος».

Μετά το βραβείο καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Καστελόριζου για την ταινία «Ο Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτου», σειρά έχει η νέα ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας των Δημήτρη και Λίνο Καφίδα που εξελίσσεται στο Πήλιο.
«Τελείωσε το σενάριο της ταινίας και τώρα γίνονται κάποιες τελικές διορθώσεις. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία στα όρια του παραλόγου, διάρκειας περίπου 15-16 λεπτών, με τίτλο «Ξενοδοχείο Κένταυρος». Από τον επόμενο μήνα θα μπούμε σε διαδικασία αναζήτησης χρημάτων από φορείς, αν και υπάρχουν δυσκολίες» τόνισε ο Δημήτρης Καφίδας για να προσθέσει πως οργανισμοί και φορείς είναι δυστυχώς λίγο δυσκίνητοι στις χρηματοδοτήσεις. «Θα κοιτάξουμε και προς άλλες πηγές, ίσως από εταιρείες, οι οποίες θα είναι σε θέση να βοηθήσουν. Έχουμε βάλει ως στόχο να καταφέρουμε να γυρίσουμε την ταινία προς το τέλος της άνοιξης, σε 5-6 μήνες περίπου, με τα γυρίσματα φυσικά να γίνονται στο Πήλιο» σημείωσε. Βέβαια για το «Ξενοδοχείο Κένταυρος» τα γυρίσματα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό.
Στα πιο μελλοντικά σχέδια του Δημήτρη και του γιου του Λίνο είναι ένα θρίλερ, για το οποίο το σενάριο μικρού μήκους έχει ολοκληρωθεί, με τίτλο «Έγκλημα του δρόμου». «Αυτή η ταινία προορίζεται να γυριστεί στο Βέλγιο, διότι είναι γραμμένο με βελγικές τοποθεσίες. Επίσης υπάρχει ένα ακόμη σενάριο μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας επίσης, το οποίο χρειάζεται ακόμη δουλειά» ανέφερε ο ίδιος.

Πόσο εύκολη είναι η συνεργασία όμως ενός πατέρα με τον γιο του; «Είναι πιο εύκολο να τσακωθείς και να σπάσει τα νεύρα ο ένας του άλλου. Αν σχεδιάσεις κάτι με κάποιον που δεν έχεις τόσο κοντινή σχέση, είσαι πιο συγκρατημένος και κρατάς τους τύπους λίγο περισσότερο. Μια τέτοιου είδους συνεργασία έχει πιο πολλές συγκρούσεις, αλλά συγκρούσεις οι οποίες δεν παραμένουν, είναι λίγων λεπτών. Όταν συνεργάζεται με έναν άνθρωπο κοντινό σου, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση πατέρας και γιος, επικρατεί ένα άλλο κλίμα και υπάρχει εμπιστοσύνη, ενώ δεν κάνεις δεύτερες σκέψεις» απαντά ο Δημήτρης Καφίδας, ο οποίος μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Ελλάδα και Βέλγιο.
Να σημειωθεί πως το link του τρέιλερ «Ο Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτου», η ταινία που βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Καστελόριζου, μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στο https://youtu.be/LF6iTWufqHQ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το