Ελλάδα

Μαξίμου: Κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις, δεν εκβιάζονται οι δημοκρατίες

μαξίμου

Η πρώτη αντίδραση του μεγάρου Μαξίμου μετά το ναυάγιο του Eurogroup είναι σαφής: «Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι όπως φαίνεται «κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει».

Οπως λένε οι ίδιες πηγές «τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους».

Τονίζεται ότι «το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου».

Σημειώνεται δε πως «όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει». Και ολοκληρώνουν σημειώνοντας: «Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – ο οποίος ήταν σε απ’ ευθείας γραμμή με τον Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες – έχει διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.

Η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη είπε στους δημοσιογράφους ότι τα πράγματα «δεν είναι εύκολα», για «δύσκολη κατάσταση» έκανε λόγο και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Πηγή:iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το