Ελλάδα

Mάτι: Tρεις γενιές τρέχουν μαραθώνιο στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς

Δύο ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη μεγάλη συμφορά που κόστισε τη ζωή σε 101 αθώες ψυχές και αφάνισε το Μάτι και τις γύρω περιοχές της Ανατολικής Αττικής, οι κάτοικοι αλλά και πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας προσπαθούν ακόμα να επουλώσουν τις πληγές τους και να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.
Τις μέρες αυτές διοργανώνονται από τους κατοίκους αυθόρμητες δράσεις σε κάθε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο ακόμα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σκοπός τους είναι να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να στείλουν δυνατά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Δυνατά μηνύματα
Σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου στις 18.30 ξεκίνησε αγώνας δρόμου με αφετηρία και τερματισμό το «Μάτι». Περισσότεροι από 100 δρομείς κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην εκκίνηση και έδωσαν μηνύματα συμπαράστασης στους κατοίκους ενώ με τον τρόπο τους ζητούν να μην ξεχαστεί η περιοχή και τα προβλήματα της και μάλιστα από τη νέα κυβέρνησης του ξεκίνησε τη θητεία της.

«Ηταν χρέος μας»
Μία από τις οικογένειες που δήλωσαν συμμετοχή είναι η οικογένεια Βιδάλη. Ο 80χρονος Μάρκος Βιδάλης που κατοικεί στο Μαρούσι και που στο παρελθόν έχει τρέξει πολλούς μαραθωνίους έδωσε δυναμική παρουσία μαζί με την κόρη του Άννα και τον εγγονό του Φίλιππο. «Είμαστε εδώ οι τρεις γενιές της οικογένειας. Ηταν χρέος μας να βρεθούμε εδώ και να τρέξουμε για τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα μας. Δεν θέλουμε άλλες τέτοιες καταστάσεις. Θέλουμε ένα κράτος που θα προνοεί και θα φροντίζει τους πολίτες σε όλες τις ηλικίες. Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα δοκιμάζονται. Πρέπει να δοθούν λύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εμπιστοσύνη του κόσμου που τόσο δοκιμάστηκε», είπε στο ethnos.gr ο Μάρκος Βιδάλης.

Και τουρνουά μπιτς βόλεϊ
Στο μεταξύ το προσεχές σαββατοκύριακο 27-28 οι νέοι στο Μάτι ετοιμάζουν το καθιερωμένο τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο γήπεδο που βρίσκεται στο λιμάνι στο «Κόκκινο λιμανάκι».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το