Ελλάδα

Μάτι: Στήθηκε σταυρός στη μνήμη των 5χρονων διδύμων

Oι 101 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα και τραγικά από τις φλόγες παραμένουν ζωντανές στις μνήμες όχι μόνο των δικών τους ανθρώπων, αλλά και όλης της Ελλάδας.
Την Πέμπτη το πρωί, η οικογένεια Χερουβείμ, ο αδελφός της Βασιλικής, ο θείος της Μαρίας και της Εβελίνας, βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο Μάτι και έστησε στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή μητέρα, γιαγιά και εγγονές, η μία στην αγκαλιά της άλλης, έναν τεράστιο σταυρό στη μνήμη εκείνων και όλων των νεκρών. Ο κ. Αριστείδης Χερουβείμ μαζί με τον δικηγόρο του, Βασίλη Ταουξή, ήταν από την αρχή εκεί για να δουν τη διαδικασία της ανέγερσης του σταυρού. Ένας φόρος τιμής, στη μητέρα, την αδελφή και τις δύο ανιψιές του, αλλά και σε όλους τους νεκρούς.

«Εμείς που χάσαμε τους ανθρώπους μας, αλλά και πολλοί άλλοι, αισθανόμαστε οργή για ό,τι έγινε. Ήταν ο πιο φρικτός θάνατος για την οικογένειά μου, να καούν ζωντανοί χωρίς κανείς να τους προστατέψει», είπε στο star.gr, ο κύριος Χερουβείμ. Περιέγραψε επίσης τις τραγικές εκείνες ώρες της φωτιάς. Ο ίδιος μίλησε τηλεφωνικά με τη μητέρα του γύρω στις 18:00 το απόγευμα, όταν εκείνη τον ενημέρωσε ότι υπάρχει φωτιά κοντά στο σπίτι τους. Εκείνος της είπε ότι η φωτιά είναι στην Κινέτα και αρχικά δεν έδωσε σημασία. Άνοιξε την τηλεόραση και τότε συνειδητοποίησε το μέγεθος της τραγωδίας. Η μητέρα του, η αδελφή του και οι δύο ανιψιές του κάηκαν ζωντανές έξω από το σπίτι τους, 50 μόλις μέτρα από τη λεωφόρο Μαραθώνος. Τα ερωτήματα που τον βασανίζουν ακόμα πολλά.

«Δεν ξέρω γιατί δεν πήραν το αυτοκίνητο να φύγουν. Έμαθα εκ των υστέρων πως όσοι σώθηκαν πήγαν ανάποδα στον κεντρικό δρόμο. Θα είχαν σωθεί αν τους είχαν ειδοποιήσει πως η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια», είπε ο κ. Χερουβείμ. Εξοργισμένος και ένας κάτοικος της περιοχής, γείτονας της Βασιλικής Χερουβείμ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που βρήκε τις τέσσερις γυναίκες απανθρακωμένες στον δρόμο.

«Ήμουν ο τελευταίος που έφυγε και ο πρώτος που επέστρεψε μετά τη φωτιά. Αν είχα αργήσει 15 δευτερόλεπτα να φύγω θα είχα καεί κι εγώ. Τις βρήκα και τις τέσσερις έξω από το σπίτι τους. Για δύο μέρες τις είχαν εκεί ασκέπαστες και κάποια στιγμή τις σκέπασαν με ένα σεντόνι. Όταν ρώτησα γιατί δεν τις παίρνουν που απάντησαν ότι πρέπει να έρθει ο εισαγγελέας», είπε στο star.gr ο κ. Δ. Πρασιότης. Στην οδό Πάνος χάθηκαν συνολικά 28 άνθρωποι, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους καθώς επιχειρούσαν να φύγουν για να σωθούν.

Ανάμεσά τους η Βασιλική Χερουβείμ μαζί με τη μητέρα της και τα δίδυμα κορίτσια της. Η Βασιλική Χερουβείμ εργαζόταν στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς. Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου μόλις είχε πάρει την απόσπασή της στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας.

Η ίδια είχε ζητήσει την απόσπαση αυτή, θέλοντας να προσφέρει στις δύο της κόρες μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Όμως υπήρξε πάρα πολύ άτυχη, αφού η μοίρα είχε άλλα σχέδια γραμμένα για εκείνη.
Στο σημείο που ανεγέρθηκε ο σταυρός, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φωτιάς, που ακόμα αναζητούν την τιμωρία όσων ευθύνονται για την τραγωδία του περασμένου Ιουλίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το