Ελλάδα

Μάτι: Κατέληξε άλλη μία εγκαυματίας – 104 τα θύματα από τη φονική πυρκαγιά

Λίγες μέρες πριν από την δίκη στις 31 Οκτωβρίου έγινε γνωστό ότι κατέληξε άλλη μία εγκαυματίας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Πρόκειται για το 104ο θύμα της πυρκαγιάς, μία γυναίκα 70 ετών η οποία ζούσε στην περιοχή και είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα όπως και ο αδελφός της αλλά και στενός συγγενής της.

Όπως αναφέρει το irafina.gr, από την 23η Ιουλίου του 2018 και έπειτα, αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα υγείας που οφείλονταν στην εισπνοή καπνού. Και δεν ήταν η μόνη, καθώς στο σύνολό τους οι εγκαυματίες αντιμετώπισαν σοβαρά ζητήματα υγείας που εμφανίστηκαν σταδιακά καθώς η εγκαυματική νόσος (μιας και το έγκαυμα δεν αφορά μόνο στο δέρμα, αλλά επηρεάζει συνολικά το θύμα) «χτυπά» όλα τα όργανα του σώματος.

Η 70χρονη τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν με υγρό στον πνεύμονα, οι γιατροί αποφάσισαν να τη διασωληνώσουν αλλά δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.
Την είδηση για την απώλεια της 70χρονης έκανε γνωστή κάτοικος της περιοχής με ανάρτησή της στο Facebook:

«104…

Για τους εγκαυματίες από τη φωτιά στο Μάτι η νοσηλεία τους άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε σχέση με θέματα υγείας. Τα 4 χρόνια που διανύσαμε αλλά και για πολλά ακόμα θα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και να κάνουν επεμβάσεις σε σχέση με τα εγκαύματα αλλά και για άλλα θέματα υγείας που προκλήθηκαν από αυτά.

Μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία και μακροχρόνια νοσηλεία στο νοσοκομείο και ενώ οι συγγενείς της ήλπιζαν πως θα έπαιρνε εξιτήριο για να συνεχίσει σε κέντρο αποκατάστασης, δυστυχώς η έκβαση δεν ήταν θετική.

Λίγο πριν τη δίκη στις 31/10, τα δικά μας θύματα είναι 104».

Πηγή: irafina.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το