Τοπικά

Μαθητής του 1ου ΓΕΛ Βόλου επιλέχθηκε να ταξιδέψει στο Cern ανάμεσα σε 24 μαθητές πανελλαδικά 

Δεκτός από το Cern για να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Σεπτέμβριο και να γίνει ένας μικρός ερευνητής μαζί με άλλους 23 συνομήλικους από όλη την Ελλάδα, έγινε ο μαθητής της Β’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Έκτορας Ιωάννης Βάσιλας.
Το σχολείο ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες από τους αρμόδιους του Cern σκορπίζοντας μεγάλη χαρά στον μαθητή που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τις φυσικές επιστήμες.
Βέβαια η διάκριση μόνο τυχαία δεν ήρθε. Πιο συγκεκριμένα πριν λίγο καιρό το Cern είχε ζητήσει από σχολεία της χώρας να κάνουν εισηγήσεις για μαθητές τους που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στην Κεντρική Ευρώπη, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του σπουδαίου αυτού πειράματος φυσικής και να κάνουν για δεκαπέντε μέρες έρευνα αποκτώντας σημαντικές γνώσεις.
Ο Έκτορας Ιωάννης ενδιαφέρθηκε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να επισκεφθεί το Cern, και το 1ο ΓΕΛ Βόλου προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες κάνοντας εισήγηση και παρουσιάζοντας διάφορα στοιχεία. Μέσα στα κριτήρια για την επιλογή των μαθητών ήταν η βαθμολογία των δύο πρώτων τάξεων Λυκείου, αλλά και η συμμετοχή του σε διαγωνισμούς και προγράμματα που σχετίζονται με τις φυσικές επιστήμες, δράσεις που ο Βολιώτης μαθητής διαθέτει.

Τελικά τα χαρμόσυνα νέα ήρθαν πριν λίγες μέρες, όταν με επιστολή τους στο σχολείο οι αρμόδιοι από το Cern ενημέρωναν ότι ο Έκτορας Ιωάννης Βάσιλας ήταν μεταξύ των 24 μαθητών πανελλαδικά που θα ταξιδέψουν στις εγκαταστάσεις που διεξάγεται το πείραμα.
«Νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί το ταξίδι αυτό ήταν για μένα όνειρο ζωής» τόνισε ο Βολιώτης μαθητής και πρόσθεσε πως «ενδιαφέρθηκα να συμμετάσχω σε αυτό το εγχείρημα. Έχω μεγάλη αγωνία να πάω στο Cern και να γνωρίσω από κοντά το σπουδαίο αυτό πείραμα της σύγχρονης επιστήμης. Εκεί θα εντρυφήσω στις φυσικές επιστήμες και ειδικότερα την υποατομική φυσική».
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ασχολείται με τις φυσικές επιστήμες και στον ελεύθερο χρόνο και θα ήθελε να σπουδάσει στο πολυτεχνείο συνδυάζοντας τη φυσική με τη μηχανική.
Το βιογραφικό του από συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς είναι πλούσιο. Πιο συγκεκριμένα έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, αστρονομίας, μαθηματικών, φυσικής αποσπώντας διακρίσεις, ενώ παρακολούθησε και τη σχολή αστρονομίας στον Βόλο. Επίσης συμμετέχει σε προγράμματα του Talos από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που σχετίζονται με τη φόρμουλα.

«Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο για τη στήριξη που μου έδωσε για να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία στο κέντρο πρωτοπορίας που είναι το Cern» κατέληξε ο μαθητής.
Την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή του μαθητή του σχολείου σε αυτό το ταξίδι, εξέφρασε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου επισημαίνοντας πως «η χαρά μου είναι διπλή τόσο ως διευθύντρια όσο και ως καθηγήτρια φυσικής. Ο μαθητής του σχολείου μας θα μεταβεί για δύο εβδομάδες στο Cern όπου θα φιλοξενηθεί και θα δραστηριοποιηθεί ως ερευνητής. Τα κριτήρια που ζητούνταν για την εισήγηση που έκανε το σχολείο στο Cern, ήταν η βαθμολογία στις δύο πρώτες τάξεις Λυκείου, η ξένη γλώσσα και η συμμετοχή σε δράσεις και διαγωνισμούς που αφορούν στις φυσικές επιστήμες. Το 1ο ΓΕΛ Βόλου έχει ταξιδέψει δύο φορές κατά το παρελθόν στις εγκαταστάσεις του Cern».
Από όλη τη Θεσσαλία έγιναν αιτήσεις για 18 μαθητές και επιλέχθηκαν δύο, ένας από τον Βόλο και ένας από τη Λάρισα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το