Τοπικά

Μαθητικός διαγωνισμός «Δημιουργούμε στο σπίτι» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώνει πολύπτυχο διαγωνισμό με θέμα «Δημιουργούμε στο σπίτι», με στόχο τη δημιουργική και εποικοδομητική αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου των μαθητών κατά την περίοδο της καραντίνας. Ζητούμενο του πολύπτυχου διαγωνισμού είναι να δώσει στους μαθητές το έναυσμα να ασχοληθούν με ευφάνταστες δημιουργίες, ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν ελεύθερο χρόνο, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, μέσω μιας γκάμας επιλογών, όπως φωτογραφία, αφίσα, σκίτσο, κολάζ, χειροτεχνία, έργα ρομποτικής, χειροποίητες δημιουργίες, ποίημα, πεζό, ή άλλα έργα. Τα έργα αυτά θα σταλούν σε ψηφιακή μορφή – φωτογραφία – στη Διεύθυνση μέχρι τις 10 Μαΐου, στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, το οποίο έχει τον συντονισμό της δράσης. Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από ορισθείσα επιτροπή και θα ακολουθήσει βράβευση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι:
Το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με πρόταση δημιουργίας τεχνημάτων ή ειδωλίων Νεολιθικής εποχής από πηλό ή πλαστελίνη, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, με πρόταση ζωγραφικού έργου με παραδοσιακές φορεσιές, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» με πρόταση εικαστικού έργου, σκίτσου – ζωγραφιάς – με ήρωες του ’21 εμπνευσμένο από τους πίνακες του ζωγράφου Θεόφιλου, το TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με πρόταση δημιουργίας έργων ρομποτικής, το Σωματείο «Εσταυρωμένος» με πρόταση ποιήματος αφιερωμένο στην αγάπη και την εθελοντική προσφορά, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, με πρόταση αφίσας για την εθελοντική προσφορά και ο Όμιλος Ρόταρυ με πρόταση πεζού κειμένου αφιερωμένο στο περιβάλλον ή στο τρέχον παγκόσμιο πρόβλημα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Α.Σ. ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Έμεινε προπονητής ο Κ. Ρέππος

Στον Α.Σ. Αγχίαλος Φθιώτιδες/Θήβες άρχισαν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν και πρώτη κίνηση ήταν η…

28 Μαΐου 2024

Παίδες από… χρυσάφι έχει ο Βόλος – Προκρίθηκε στην Golden League του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Κ15

Παίδες από… χρυσάφι αποδείχθηκε πως έχει ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Οι πιτσιρικάδες του Ευθύμη Δημητρίου πανηγύρισαν…

28 Μαΐου 2024

Πλώρη για πλέι οφ έβαλε η Νίκη – ΟΕΑ/ΝΑΒ βρίσκεται στην 3η θέση της Β’ Εθνικής πόλο

Στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας έγινε ο πρώτος γύρος του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής πόλο…

28 Μαΐου 2024

Ο Πάνος Σόμπολος για τις «Βεντέτες» στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου

  Το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη και οι Εκδόσεις Πατάκη την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 7.30 το…

28 Μαΐου 2024

Όλα ανοιχτά με Κίτσο – Έχει συμβόλαιο με τον Βόλο, αλλά θέλει να αποχωρήσει

Από τη στιγμή που ο Βόλος παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ φάνταζε πολύ δύσκολο ο Αχιλλέας…

28 Μαΐου 2024

«Dylan Tomas – 31 από τα καλύτερα ποιήματα του μεγάλου Ουαλού ποιητή» στον Βόλο

  Το βιβλίο «Dylan Tomas - 31 από τα καλύτερα ποιήματα του μεγάλου Ουαλού ποιητή»…

28 Μαΐου 2024