Τοπικά

Μαθητική έκθεση φωτογραφίας με συμμετοχή εκπαιδευτικών – γονέων για πλατείες και κρήνες

Το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ένωση Γονέων Βόλου, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, προτίθενται να διοργανώσουν Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν με τους ίδιους όρους, εκπαιδευτικοί και γονείς, με θέμα «Πλατείες και κρήνες». Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό».
Στόχος της έκθεσης είναι οι μαθητές αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου μέσα στον χρόνο.

Όροι συμμετοχής:
– Κάθε σχολείο μπορεί να υποβάλει από ένα έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.
– Στην έκθεση γίνονται δεκτές φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή που έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα.
-Οι διαστάσεις της φωτογραφίας θα είναι 20×30 εκατοστά και θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως, εάν θα υποβληθούν με απλή κορνίζα, ή χωρίς κορνίζα.
– Γίνονται δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Βραβεία-έπαινοι:
Θα απονεμηθούν 5 βραβεία και τρεις έπαινοι.

Τρόπος υποβολής:
– Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της πόλης μας, η οποία προσεχώς θα ανακοινωθεί, παράλληλα με τη γνωστοποίηση της κριτικής επιτροπής.
– Χρόνος πραγματοποίησης της έκθεσης αρχές Δεκεμβρίου 2019.
– Οι φωτογραφίες υποβάλλονται με πλήρως συμπληρωμένο το Δελτίο Συμμετοχής το οποίο ακολουθεί.

Προθεσμία υποβολής:
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν φτάσει στους διοργανωτές έως 20 Νοεμβρίου 2019. Οι συμμετοχές υποβάλλονται στα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ και της ΔΠΕ.

Συμπληρωματικές λεπτομέρειες:
– Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα καθοριστεί από κοινού με τους συν διοργανωτές.
– Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Δελτίο συμμετοχής:
Κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται από το «Δελτίο Συμμετοχής» με τα παρακάτω στοιχεία.
Στοιχεία Σχολείου, όνομα διευθυντή, όνομα εκπαιδευτικού, όνομα μαθητή/τριας, επώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, τίτλος φωτογραφίας.
Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων και να κοινοποιήσουν στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων τα ονόματα των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν ([email protected] ή [email protected], τηλέφωνο προέδρου του σωματείου 6932225382 Κερασία Μπαρτζιώκα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το