Τοπικά

Mαθητεία 1.250 φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε επιχειρήσεις

Στους 1.250 ανήλθαν φέτος οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τις εμπειρίες τους τις μετέφεραν χθες σε ημερίδα που διεξήχθη στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου.
Το αμφιθέατρο κατακλύστηκε από φοιτητές που με τον τρόπο τους έδειξαν το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τον θεσμό της πρακτικής άσκησης, ο οποίος χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

 
Μάλιστα σε ερωτηματολόγιο που μοιράστηκε σε φοιτητές από το αρμόδιο γραφείο του Πανεπιστήμιου, ένα ποσοστό 80% εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στον θεσμό της πρακτικής άσκησης.
Σε σχέση με πέρυσι οι φοιτητές που έκαναν πρακτική άσκηση, αυξήθηκαν κατά 200 περίπου άτομα. Δέκα από τα 18 Τμήματα του Π.Θ. έχουν υποχρεωτική την πρακτική άσκηση, η οποία είναι δίμηνη. Για τον κάθε μήνα ο φοιτητής λαμβάνει γύρω στα 280 ευρώ.

 
Ο αναπληρωτής πρύτανη και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για την πρακτική άσκηση κ. Θανάσης Σφουγγάρης ανέφερε πως οι φοιτητές μέσα από την πρακτική τους άσκηση αποκομίζουν πολύ χρήσιμες εμπειρίες, εφαρμόζουν στην πράξη τις γνώσεις που λαμβάνουν στο Πανεπιστήμιο και επιχειρούν την πρώτη τους σύνδεση με την αγορά εργασίας. Γι’ αυτό και ένα μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών, κοντά στο 80%, είναι πολύ ικανοποιημένο από τη δίμηνη πρακτική άσκηση. Το 70% που διεξάγεται η πρακτική άσκηση, είναι στον ιδιωτικό τομέα και το υπόλοιπο 30% στον δημόσιο τομέα. Στόχος μας είναι να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Επίσης ένα ενδιαφέρον ακόμη στοιχείο είναι η ικανοποίηση των φορέων από την εργατικότητα και επάρκεια των φοιτητών.
Ένα μεγάλο τμήμα των φοιτητών κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό.
Μάλιστα ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος που βρέθηκε χθες στην εκδήλωση, υπογράμμισε τη συνεργασία που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο, τη διάθεση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας να βοηθήσει τους φοιτητές, αλλά και το πνεύμα εθελοντισμού που δείχνουν πολλές φορές οι τελευταίοι, καθώς διδάσκουν και σε μαθητές στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και σε άλλες δομές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το