Τοπικά

Μαθητευόμενοι κεραμίστες έφτιαξαν σύγχρονο καμίνι ανοιχτής φωτιάς

Στο πλαίσιο παρουσίασης έργου με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου 2017 – 2018, το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, διοργάνωσε χθες το απόγευμα εκδήλωση που αφορούσε στο τμήμα της Κεραμικής.
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα στον προαύλειο χώρο του εργαστηρίου Κεραμικής στο Κάραγατς, με υπεύθυνο επιμορφωτή του εργαστηρίου τον κ. Στέργιο Γουδίνη, κεραμίστα, κατασκευάστηκε ένα καμίνι από χαρτί – ψήσιμο ανοικτής φωτιάς.
Οι μαθητές των τριών τμημάτων Κεραμικής με τον δάσκαλό τους και φυσικά όλους τους φίλους της Κεραμικής, καθώς και παλιούς σπουδαστές, παρακολούθησαν και γνώρισαν από κοντά τον τρόπο κατασκευής καμινιού ανοικτής φωτιάς από χαρτί, καθώς και το ψήσιμο κεραμικών με παραδοσιακό τρόπο.
Ο κ. Στέργιος Γουδίνης, κεραμίστας, που διδάσκει στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου και στον Δίαυλο στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης, ανέφερε ότι «δημιουργήσαμε ένα καμίνι ανοιχτής φωτιάς από χαρτί, το οποίο χτίσαμε με χαρτί ιλουστρασιόν αλειμμένο με πηλό, ενώ από κάτω έχει ξύλα και κάρβουνα, ώστε στη συνέχεια να ψήσουμε τα κεραμικά».
«Το σύγχρονο καμίνι ανοιχτής φωτιάς αναγωγικού ψησίματος, που φτιάξαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στο προαύλιο του εργαστηρίου, πρωτοεμφανίστηκε στην Ελβετία από Ελβετούς νηπιαγωγούς τη δεκαετία του ’70. Αυτό του είδους το καμίνι προέκυψε από την ανάγκη να μην επηρεάζεται η διαδικασία του ψησίματος από τις κλιματικές συνθήκες και να μην επηρεάζεται από τη βροχή» κατέληξε ο κ. Στ. Γουδίνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το