Τοπικά

Μαθητές υιοθέτησαν παρτέρι σε αυλή Ναού- Πρωτοβουλία του 17ου Δημοτικού Βόλου σε συνεργασία με τα Ηλιοτρόπια

Βότανα, όπως θυμάρι, λεβάντα, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, μέντα, φύτευσαν μαθητές του 17ου Δημοτικού Βόλου χθες το πρωί σε παρτέρι του Ιερού Ναού Αγίας παρασκευής σε συνεργασία με τα Ηλιοτρόπια.

Ήταν μια πρωτοβουλία που συνδύασε τον εθελοντισμό με την φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος. Οι μαθητές ήταν πολύ ικανοποιημένοι που «υιοθέτησαν» το παρτέρι στον αύλειο χώρο της Αγίας Παρασκευής και δήλωσαν πως θα το περιποιούνται και θα παρακολουθούν την ανάπτυξη των φυτών.
Η γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την περιβαλλοντική εκπαίδευση παράρτημα Μαγνησίας, και δασκάλα στο σχολείο, Αλεξάνδρα Τσαμπούρη ανέφερε σε συνεργασία με τα Ηλιοτρόπια ΣΥΝΠΕ ΥΑυτόνομος συνεταιρισμός υποστηριζόμενος από τον Δήμο Βόλου και την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ το 17ο Δημοτικό Βόλου υιοθετεί ένα παρτέρι από τον αύλειο χώρο της Αγίας Παρασκευής. Με τα ηλιοτρόπια συνεργαζόμαστε οκτώ χρόνια οι και οι μαθητές λαμβάνουν μαθήματα ζωής. Και είναι πρώτη φορά που γίνεται τέτοια πρωτοβουλία. Συμμετέχουν μαθητές της Β’ Τάξης, της Δ’ Τάξης και της Ε’ Τάξης.
Ο μαθητής της Ε’ Τάξης Βασίλης Μπαλτάς μας τόνισε πως η ενασχόληση με τη φύση είναι ένας τρόπος ζωής. Προσωπικά ζω μέσα στην φύση, σε μονοκατοικία, και έχουμε ένα κήπο, που τον φροντίζουμε».
Παίρνοντας το λόγος ο μαθητής Ε’ Τάξης Κωνσταντίνος Γκρόζος είπε πως οι μαθητές θα φροντίζουν το παρτέρι με τα βότανα και μακάρι, όταν αποφοιτήσουμε, να το φροντίζουν οι επόμενοι.
Η μαθήτρια της Ε’ Τάξης Στεφανία Κιτσάκου επισήμανε πως «ήταν πολύ καλό που φυτεύαμε τα βότανα», ενώ η μαθήτρια Δωροθέα Βαγιοπούλου υπογράμμισε πως ο αύλειος χώρος της εκκλησίας χρειάζεται ένα παρτέρι με λουλούδια».
Η Αγγελική Παπαδημητρίου, μέλος του συνεταιρισμού ΑμεΑ με τα Ηλιοτρόπια, ανέφερε πως «ήρθαμε στο σχολείο να φυτεύσουμε βότανα στον αύλειο χώρο. Έτσι συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τα σχολεία, είμαστε κοντά στη φύση, ομορφαίνουμε το περιβάλλον και κοινωνικοποιούνται τα μέλη μας».
Ο συνεταιρισμός έχει δέκα μέλη και ιδρύθηκε το 2009. Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη των ηλιοτροπίων κ. Νικολέτα Τσαμάνδουρα επισήμανε πως ο συνεταιρισμός κάνει πολλές δράσεις εξωστρέφειας. Έχουμε κάνεις τρεις παρεμβάσεις στα σχολεία.
Η διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Βόλου κ. Πόπη Γεραμπίνη τόνισε πως στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παρτέρι από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας παρασκευής, καθώς αυτή την περίοδο ο ναός εξωραΐζεται. Άλλωστε, όταν τα παιδιά ασχοληθούν τα ίδια, θα αγαπήσουν το περιβάλλον ακόμη περισσότερο και θα το φροντίζουν περισσότερο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το