Τοπικά

Μαθητές βάφουν αίθουσες στο 8ο ΓΕΛ Βόλου

Στο βάψιμο αιθουσών διδασκαλίας του 8ου ΓΕΛ Βόλου, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικές για τους μαθητές, προχωρούν δύο μαθητές της Γ’ Τάξης καλύπτοντας έτσι εν μέρει ένα κενό της πολιτείας, αφού είναι πολύ δύσκολο λόγω έλλειψης κονδυλίων να γίνει στα σχολικά διδακτήρια εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός.
Ωστόσο οι έφηβοι δεν περίμεναν το κράτος και τους άλλους φορείς και πήραν την πρωτοβουλία οι ίδιοι στα χέρια τους βάφοντας χώρους πριν μερικές μέρες, ενώ θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα. Βέβαια από το Γυμνάσιο είχαν κάνει αντίστοιχο, γιατί ήθελαν οι αίθουσες που τον χρόνο τους τη μισή μέρα, να είναι ευχάριστες και καθαρές, δείχνοντας και την αγάπη τους για το σχολείο.

Η διευθύντρια του 8ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αγγελική Γκούρου τόνισε πως οι δύο μαθητές Θάνος Τσουκαλάς και Δημήτρης Καμμένος βοηθούμενοι και από άλλους μαθητές πήραν την πρωτοβουλία και προχώρησαν στον ελαιοχρωματισμό κάποιων αιθουσών διδασκαλίας του διδακτηρίου το οποίο έχει να ελαιοχρωματιστεί πλήρως αρκετά χρόνια. Επίσης έβαψαν μια κολώνα που ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω των υδρορροών, ενώ και πέρυσι έβαψαν αίθουσες. Οι μαθητές βρήκαν τον χρόνο στο ήδη φορτωμένο καθημερινό τους πρόγραμμα λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που θα δώσουν, και προχώρησαν σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα βάψουν και άλλες αίθουσες».
Αναφερόμενη στις εργασίες που έγιναν φέτος στο σχολείο, η κ. Γκούρου επισήμανε τη μόνωση της ταράτσας η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο αλλά και την επιδιόρθωση με τούβλα στην εξωτερική πλευρά του διδακτηρίου. Ήταν ένα σημαντικό έργο, καθώς το διδακτήριο έμπαζε νερά. Από την άλλη βέβαια παραμένει το ζήτημα με την πτώση σοβάδων.

Η διευθύντρια κ. Αγγελική Γκούρου και ο μαθητής Θάνος Τσουκαλάς

Ο μαθητής της Γ’ τάξης Θάνος Τσουκαλάς ανέφερε πως «από το Γυμνάσιο ακόμη συνηθίζαμε να βάφουμε την αίθουσα διδασκαλίας που κάναμε μάθημα, γιατί μας άρεσε να βλέπουμε τον χώρο που θα μέναμε μια ολόκληρη χρονιά, όμορφο. Αυτό το συνεχίσαμε και στο Λύκειο, όπου κάθε χρόνο βάφουμε την τάξη μας και ό,τι άλλο μπορούμε. Συνολικά έχουμε βάψει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και κάποιους άλλους χώρους, όπως στο γραφείο της διευθύντριας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «συνήθως χρησιμοποιούμε φωτεινά χρώματα, ενώ επιλέγουμε και το γκρι μαζί με το κόκκινο, το γαλάζιο».
Στόχος του είναι να εισαχθεί στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να σπουδάσει στην πόλη του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το