Τοπικά

Μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου φόρεσαν την ποδιά του ζαχαροπλάστη και έφτιαξαν τα δικά τους γλυκά

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus “Taste of Life”, το τμήμα Δ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου φιλοξενήθηκε στο Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, όπου οι μικροί μαθητές παρασκεύασαν νηστίσιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τους συνόδευσαν η δασκάλα τους Ζωή Σιώζου και οι εκπαιδευτικοί Φωτεινή Δημηνάκη και Ευθυμία Βραχνιά.

Τους μαθητές υποδέχθηκε θερμά στη σχολή ο chef Γιώργος Αγαπητός και οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής, Αρτοποιΐας και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ.

Με την καθοδήγηση του έμπειρου ζαχαροπλάστη και τη βοήθεια των σπουδαστών, τα παιδιά παρασκεύασαν αλεξανδρινά κουλουράκια τα οποία απόλαυσαν βουτώντας τα σε συντριβάνι σοκολάτας και νηστίσιμο χαλβά Φαρσάλων.

Μετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία, την απόλαυσαν, ενθουσιάστηκαν, έφαγαν και πήραν συμβουλές σωστής μαγειρικής και διατροφής από τον έμπειρο chef και ζαχαροπλάστη.

Ήρθαν έτσι σε επαφή με παραδοσιακές συνταγές της περιοχής τους, με τα πρωτογενή υλικά και με όλη τη διαδικασία εκτέλεσης και δημιουργίας των συνταγών.

Τέλος, ένιωσαν πραγματικά περήφανα και χαρούμενα για τις δημιουργίες τους. Φεύγοντας οι υπεύθυνοι του ΙΕΚ τα αποχαιρέτησαν με χριστουγεννιάτικα δωράκια και πολλές ευχές για καλές γιορτές.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το