Τοπικά

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου γυρίζουν ταινία για πανελλήνιο διαγωνισμό

Ταινία διάρκειας δέκα λεπτών γυρίζουν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου με την οποία θα συμμετάσχουν σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Μια ομάδα δεκαπέντε και πλέον μαθητών, εκ των οποίων οι πέντε αποτελούν το επιτελείο και οι υπόλοιποι τους ηθοποιούς ξεκίνησαν από τα μέσα Νοεμβρίου μια προσπάθεια για να γυρίσουν μια δεκάλεπτη ταινία με την οποία θα δώσουν το «παρών» στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Βρέθηκε ο εξοπλισμός, όπως κάμερες και μικρόφωνα, και τα γυρίσματα ξεκίνησαν άμεσα. Χώροι γυρισμάτων είναι μια αίθουσα του σχολείου, ένα καφέ, ενώ υπάρχει και πλάνο κοντά στη θάλασσα. Οι μαθητές που συμμετέχουν στην ταινία είναι οι εξής; Συνεργείο: Γιάννης Λάφης (σκηνοθέτης-σεναριογράφος), Λορέντζο Χιούσα (editor, οπερατέρ), Ζήσης Γούναρης (κινηματογραφιστής), Αστέρης Λαζαρίδης (βοηθός σκηνοθεσίας), Περικλής Μπρουσούκης (booman), Ηθοποιοί: Άκης Κουλουριώτης, Μάριος Ορφανός, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, Γιάννης Σάρκος, Κώστας Καραδήμας, Ρωμανός Γαβρινιώτης, Ραφαήλ Καντίκος, φωτεινή Κουτρούμπα, Βασιλική Χαλάτση, Γκιλμπέρτα Λάσκου.
Η ταινία αναφέρεται σε τρία χαρακτηριστικά, την οξυθυμία, την υπεροψία και τον φθόνο που κάποιες φορές που μπορεί να εκδηλώνονται σε μαθητές λόγω άγχους, ανταγωνισμού και άλλων παραγόντων.

Πιθανότατα ο τίτλος της ταινίας θα είναι η «Η τιμή του βασιλιά» τόνισε ο μαθητής της Β’ Τάξης Γιάννης Λάφης και πρόσθεσε πως «πρωταγωνιστής είναι ένας μαθητής που εμφανίζει αυτά τα τρία προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και τα οποία σταδιακά προσπαθεί να αντιμετωπίσει μέσα από την παρότρυνση συμμαθητή του».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που γυρίζουμε αυτή την ταινία. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια στα μέσα Νοεμβρίου και συνεχίζουμε. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε ολοκληρώσει τη δεκάλεπτη ταινία. Στα γυρίσματα συμμετέχουν μαθητές που αποτελούν το συνεργείο, άλλοι τους ηθοποιούς και τέλος υπάρχουν και οι κομπάρσοι».
Ο μαθητής πρόσθεσε πως «γυρίζουμε μια ταινία για να συμμετάσχουμε στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό μικρού μήκους. Και ενδεχομένως είναι η πρώτη φορά νομίζω που συμμετέχει το σχολείο σε ένα τέτοιο διαγωνισμό. Η ταινία διαπραγματεύεται τρία χαρακτηριστικά που έχει ένας μαθητής που είναι η οξυθυμία, η υπεροψία και ο φθόνος, στοιχεία που προσπαθεί να εξαλείψει».
Ο κύριος κορμός των μαθητών προέρχεται από τη Β’ Τάξη Λυκείου, ενώ υπάρχουν και μαθητές και από τις άλλες δύο Τάξεις. Ακόμη συμμετέχουν στην ταινία και δύο καθηγητές.
Όπως ανέφερε ο Γιάννης Λάφης «ήταν η πρώτη φορά που συμμετέχουμε για το γύρισμα ταινίας. Είναι πολύ ενδιαφέρον και απαιτεί αρκετή υπομονή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το