Τοπικά

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου εκπλήρωσαν ευχή 17χρονης για αγορά laptop

Στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονήθηκαν από το 2ο Γυμνάσιο Βόλου, το οποίο από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ως Πρότυπο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, το Σχολείο υλοποίησε φιλανθρωπική δράση σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή) Ελλάδος και το Πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής. Η ενέργεια εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπληρώνει την πιο βαθιά επιθυμία ενός παιδιού που αγωνίζεται για τη ζωή του.
Συνεχίζοντας μια παράδοση των τελευταίων ετών, που αφορά στην ενεργό συμμετοχή σε δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, οι μαθητές του Σχολείου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στους αδικημένους από τη ζωή συνομηλίκους τους, που βιώνουν την περιπέτεια της νόσου, με την ευχή ότι η μικρή αυτή προσφορά μπορεί να μετατρέψει τον εφιάλτη τους σε ένα γλυκό όνειρο ζωής. Με τον τρόπο αυτό, το 2ο Γυμνάσιο Βόλου εκπέμπει τον αλτρουισμό και τα αλληλέγγυα συναισθήματά του και εύχεται ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά του κόσμου.
Την υλοποίηση της Δράσης ανέλαβε, με παρότρυνση του διευθυντή του Σχολείου, δρ. Αποστόλου Ζαχαρού και έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων η υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου κ. Γαρυφαλλιά Καλαντζή, η οποία συνεργάστηκε με τα 5/μελή Μαθητικά Συμβούλια, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσόν των 400 ευρώ, το οποίο κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της οργάνωσης (Κάνε Μια Ευχή) Ελλάδος. Με το ποσόν αυτό θα εκπληρωθεί η ευχή της 17χρονης Αριάδνης, της οποίας επιθυμία είναι να αποκτήσει ένα laptop τελευταίας τεχνολογίας.
Με τη συμβολική αυτή Πράξη και Δράση του το 2ο Γυμνάσιο/Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου έλαβε και το σχετικό Πιστοποιητικό Υιοθεσίας.

Διακρίσεις για μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου
Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Βόλου, Προτύπου Γυμνασίου πλέον, σε μαθηματικούς Διαγωνισμούς, που διεξήχθησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020 – 2021.
Συγκεκριμένα οι μαθήτριες της Α’ Τάξης Αναστασία Σκολαρίκη και Βασιλική Χαρδαλούπα απέσπασαν Τιμητική Διάκριση στον 81ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το Παράρτημα Μαγνησίας για την Α’ Γυμνασίου.
Επίσης τα παιδιά της Β’ Τάξης Γεώργιος Τάσιος και Αριστέα – Νεκταρία Ζαχαρού και της Γ΄ Τάξης Ανδρέας Πάσχος απέσπασαν Αριστείο Διάκρισης στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθηματικών Γρίφων, που διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα. Με την υποστήριξη της Ηλεκτρονικής Τάξης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου e-class. Μεταξύ των ομιλητών του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ ήταν: Ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης καθηγητής του Μ.Ι.Τ. και ο κ. Αθανάσιος Φωκάς καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge.
Οι διακρίσεις αυτές χαροποίησαν ιδιαίτερα τόσο τους ίδιους τους μαθητές/τριες όσο και τους γονείς και τους καθηγητές τους. Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου συγχαίρουν τα παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το