Τοπικά

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου μυήθηκαν στη χιονοδρομία 

Για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου είχαν την τύχη να έρθουν σε επαφή με τα χειμερινά αθλήματα, όπως το σκι, και να γνωρίσουν από κοντά τις μεγάλες ομορφιές του βουνού των Κενταύρων.
Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους μυήθηκαν στη μαγευτική φύση του Πηλίου και γνώρισαν τη γοητεία της χιονοδρομίας.
Οι αθλητικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές επισκέψεις, μέρος του μαθήματος της φυσικής αγωγής, ήταν εγκεκριμένες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Συνοδοί καθηγητές ήταν η γυμνάστρια, σκιέρ και συντονίστρια της δράσης κ. Ελένη Χρηστίδη, ο γυμναστής, προπονητής με ειδικότητα στα χειμερινά αθλήματα κ. Περικλής Βαλής, ο καθηγητής φυσικών επιστημών και γυμναστής-προπονητής ειδικότητας χειμερινών αθλημάτων κ. Δημήτρης Πάτρας, ο μαθηματικός και σκιέρ κ. Ροδόλφος Αρκάς, η φιλόλογος και σκιέρ κ. Θάλεια Σακελαρίδου.

Ο κ. Πάτρας ανέφερε πως «εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζουμε στο σχολείο ένα πρόγραμμα για τη γνωριμία των μαθητών με τη χιονοδρομία και τη χειμερινή διαβίωση. Άλλοι μαθητές κάνουν σκι και άλλοι βλέπουν από κοντά τη ζωή στο βουνό. Είναι μια προσπάθεια να έρθουν οι έφηβοι σε επαφή με το βουνό που είναι τόσο κοντά μας. Οι μαθητές φόρεσαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και έκαναν σκι. Στις δράσεις, όπως χιονοδρομία, περίπατοι, συμμετείχαν κοντά στους 200 μαθητές».
Ο ίδιος υπογράμμισε τη συμβολή του προέδρου της «Κενταύρων όρος» κ. Γρηγόρη Ιγγλέση για την υλοποίηση του προγράμματος.
Ενθουσιασμένοι δήλωσαν οι μαθητές από τη συμμετοχή τους. Ο Κωνσταντίνος Κάβουρας της Γ’ Τάξης είπε πως «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία αυτό που ζήσαμε. Το σκι και το χιόνι ήταν εξαιρετικά. Οι καθηγητές μάς βοήθησαν να κατέβουμε την πίστα».

Από την πλευρά ο Μάριος Αθανασίου της Β’ Τάξης επισήμανε πως «πρώτη φορά έκανα σκι και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που θα ήθελα να επαναλάβω».
Παίρνοντας τον λόγο η Ιωάννα Κάρρου της Γ’ Τάξης δήλωσε πως «με τη βοήθεια των καθηγητών μας το σκι ήταν τελικά εύκολο». Η Αντωνία Αδαμάκη της Β’ Τάξης υπογράμμισε πως «έχουμε το προτέρημα ως πόλη να βρισκόμαστε πολύ κοντά στο βουνό και το σχολείο πρέπει να διοργανώνει τέτοιες επισκέψεις, ώστε τα παιδιά να έρχονται κοντά στη φύση».
Η Δανάη Βούλγαρη της Β’ Τάξης επισήμανε πως «πηγαίνω συχνά στο βουνό και μου αρέσει, γιατί προσφέρει χαρά, ελευθερία, αναζωογόνηση».
Η Εμμανουέλα Φέιμι της Γ’ Τάξης τόνισε πως «ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μια πολύ ωραία αίσθηση και ξεχωριστή εμπειρία και ευχαριστούμε τους καθηγητές που μας δίνουν τη δυνατότητα να επισκεπτόμαστε το Πήλιο και το Χιονοδρομικό Κέντρο».
Ο Γιώργος Κουτσουνούρης της Α’ Τάξης τόνισε πως «ευχαριστούμε τους καθηγητές που μας πρόσφεραν αυτή την εμπειρία», ενώ ο Δημήτρης Ιωάννου της Α’ Τάξης, είπε πως «πρέπει να ανακαλύπτουμε και αναδεικνύουμε το βουνό, γιατί χάρη σε αυτό έχουμε τα νερά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το